Paskutinę vasaros dieną gimtadienį švenčianti B. Nicholson dalijasi klasikiniu šio tortų karaliaus receptu. Šį ir kitų gardžių receptų rasite jos tinklaraštyje „Beatos virtuvė“.

Torto lakštams reikės:

250 g medaus (2–3 kupini šaukštai)
200 g sviesto
1,5 šaukšto cinamono, gvazdikėlių ir muskato mišinio
100 g baltojo cukraus
100 g rudojo cukraus
2 šaukštų grietinės
2 kiaušinių
700 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
druskos

Kremui:

1 l 30 % grietinės
1 citrinos žievelės
1 citrinos sulčių
100 g cukraus

Medaus tortas

Gaminimas:

  • Į puodą dedame medų ir sviestą. Vis pamaišydami ištirpiname juos ant nedidelės ugnies.
  • Į ištirpusį medų su sviestu suberiame cinamono, gvazdikėlių ir muskato mišinį.
  • Suberiame cukrų. Viską gerai išmaišome.
  • Įdedame du šaukštus grietinės ir išmaišome, kad ji ištirptų.
  • Į atskirą dubenį suberiame miltus ir kepimo miltelius, įberiame šiek tiek druskos, viską išmaišome.
  • Į skystąją masę įmušame du kiaušinius ir išmaišome.
  • Visą skystį supilame į miltus ir išmaišome. Kai įmaišome miltus, tešlą išminkome rankomis. Išminkę tešlą padalijame ją į atskirus mažus rutuliukus – tiek, kiek norėsite lakštų. Rutuliukus suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve, kad jie atvėstų ir sutvirtėtų.
  • Tuomet imame po vieną rutuliuką ir iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiotuose tešlos lakštuose pagal pasirinktą formą išpjauname biskvito paplotėlius. Tam puikiai pasitarnaus apvalios lėkštės ar dubenėliai. Kiek paplotėlių išeis, priklausys nuo to, kokio dydžio juos darysite. Jei pasirinksite nedidelės lėkštės formą, iš nurodyto kiekio ingredientų turėtumėte gauti apie 20 paplotėlių.
  • Išpjautus paplotėlius pašauname kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 min., kad paplotėliai paruduotų.
  • Kol paplotėliai kepa, darome kremą. Į dubenį sudedame grietinę, įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės, įspaudžiame vienos citrinos sultis, suberiame cukrų. Galima naudoti ir cukraus pudrą, įdėti šiek tiek vanilės. Viską gerai išmaišome.
  • Iškeptus paplotėlius šiek tiek suvilgome juodąja arbata, kad jie geriau sugertų kremą. Tuomet imame pirmą paplotėlį ir patepame kremu, ant viršaus dedame kitą paplotėlį ir vėl tepame kremu – kartojame, kol sutepame visą kremą ir sudedame paplotėlius.
  • Tortą dekoruojame tradiciniu būdu – visą tortą aptepame kremu ir apibarstome paplotėlių trupiniais. Pagamintą tortą dedame į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)