Reikės:
250 g (ketvirtis pakuotės) šaldytų midijų
250 g smidrų (šparagų)
2 česnako skiltelių
pusės pankolio gumbo
pusės raudonosios paprikos
100–200 g mėgiamų azijietiškų makaronų
ghee sviesto arba aliejaus kepti
saldaus sojų padažo (galite naudoti paprastą soją ir daugiau medaus)
a. š. medaus
citrinos sulčių (pagal skonį)
Pateikimui: šviežių krapų ir kepintų žemės riešutų
Šiam patiekalui geriausia naudoti WOK keptuvę.
Gaminimas:
Midijas atitirpiname ir gerai nuplauname.
Smidrų nevalau, o tiesiog palankstau prie „šaknies“, kol kažkurioje vietoje lūžta. Kietąją koto dalį išmetu, o visą kitą galima valgyti.
Susipjaustome smidrus į dvi–tris dalis ir užpilame verdančiu vandeniu. Paliekame, kol pasiruošime kitus ingredientus.
Tuo tarpu stambiai susikapojame česnaką ir pankolį, o papriką supjaustome juostelėmis.
Gilioje didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepame česnaką, kol suminkštės. Dedame pankolį, po kelių minučių paprikas ir pilame saldų sojos padažą (apie 5 v. š.) ir išmaišome.
Sudedame smidrus ir midijas, dar kartą išmaišome. Paragaujame – jeigu trūksta saldumo, įdedame medaus arba cukraus ir išmaišome. Uždengiame dangčiu ir vis pamaišydami troškiname apie 5 min. ant vidutinės ugnies.
Tuo tarpu paruošiame makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.
Midijas pateikiame gausiai apibarstę šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, riešutais ar sezamų sėklomis.
Beje, makaronus galima dėti į atskirus dubenėlius arba ant serviravimo lėkštės dugno, o ant viršaus sukrėsti patiekalą.
Vietoj midijų galima naudoti krevetes, kalmarus arba vištieną.