Ingredientai:

1 didelė saldžioji bulvė

2 citrinžolės stiebeliai

2,5 cm imbiero gabalėlis

2 skiltelės česnako

1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus

150 ml daržovių sultinio

150 ml neriebaus kokosų pieno

6–8 žaliųjų citrinų lapeliai arba 1 žalioji citrina

1 didesnis aitrusis pipiras

4 lašišos filė gabalėliai po 150 g

sojų padažas (pagal skonį)

Paruošimo būdas

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.

Nulupkite saldžiąją bulvę, supjaustykite ją griežinėliais. Išdėliokite juos užleisdami vienus ant kitų didelėje kepimo formoje.

Citrinžolę patraiškykite ir tada smulkiai supjaustykite minkštąją dalį. Nulupkite ir smulkiai sukapokite imbierą, česnaką ir aitrųjį pipirą.

Sumaišykite sezamų aliejų, sultinį, kokosų pieną ir du trečdalius citrinžolės, imbiero ir česnako kiekio. Masę supilkite ant bulvių, ant kurių prieš tai turėtumėte suberti žaliųjų citrinų lapelius arba išspausti sultis ir ant viršaus paskleisti žievelę. Pabarstykite aitriaisiais pipirais.

Kepkite 20–25 min. arba tol, kol bulvės iškeps. Likus 8–10 min. iki kepimo pabaigos ant bulvių sudėkite žuvies gabalėlius, o ant jų suberkite citrinžolės, imbiero ir česnako likučius.

Kai žuvis bus iškepusi, pašlakstykite ją sojų padažu, jei jį mėgstate. Rekomenduojama patiekalą tiekti su šparaginėmis pupelėmis ir žirniais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)