4 porcijoms reikės:

Vištienai ir marinatui

3 vištienos filė gabalėlių
1 a. š. rudojo cukraus
2 a. š. krakmolo
1 v. š. sojos padažo
druskos, pipirų

Padažui

50 g sojos padažo
2 v. š. rudojo cukraus
4 skiltelių česnako
2 v. š. miltų
1 v. š. ryžių acto
2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus

Papildomai

ryžių
1 nedidelio brokolio
1 paprikos
1 morkos
sezamo sėklų
aliejaus kepti
100 ml vandens
1 laimo

Gaminame:

Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus. Jį sumaišome su kubeliais pjaustyta vištiena. Taip mėsą marinuojame apie valandą.
Paruošiame daržoves: brokolius supjaustome ir apverdame 2–3 minutes, šiaudeliais supjaustome papriką ir morką.
Paruošiame padažą – sumaišome visus padažui reikalingus ingredientus.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištieną, supilame jos marinatą ir pusę padažo. Kepame, kol vištiena iškepa.
Prie vištienos beriame visas daržoves, supilame likusią pusę padažo ir 100 ml vandens.
Kepame maišydami dar 2–3 minutes, kol padažas sutirštėja.
Pabarstome sezamų sėklomis ir patiekiame su ryžiais (ar virtus ryžius gardinau keptu kiaušiniu, sezamų aliejumi ir soja) ir laimo ketvirčiu.