1. Rožinių lašišų sriuba

Rožinių lašišų sriuba


Tradicinė rusiška sriuba vadinasi „ucha“ – tai žuvienė. Vis dėlto namuose retai būna kokybiškos šviežios žuvies, juo labiau, kad reikia laiko ją paruošti, tad alternatyva, kai žuvienės norisi greit, yra rožinių lašišų sriuba iš konservuotos žuvies.

Kaip pagaminti: kruopščiai nuplaukite ryžius (3 valgomuosius šaukštus) ir sukrėskite į verdantį vandenį (2 l). Po 10 minučių suberkite pjaustytas bulves (3 vnt.), tarkuotą morką (1 vnt.) ir kapotą svogūną (1 vnt.)

Jei norite sotesnės sriubos, morkas ir svogūnus galite pakepinti keptuvėje. Įmeskite lauro lapą, kelis pipirų grūdelius ir druskos pagal skonį. Atidarykite rožinių lašišų konservų skardinę, išimkite kaulus ir supjaustykite peiliu. Geriau netrinti šakute, kad būtų ne košė, o atskiri žuvies gabalėliai. Suberkite žuvį į sriubą, paskaninkite kapotais krapais ir petražolėmis, pavirkite dar 5 minutes. Patiekdami lėkštėje sriubą paskaninkite griežinėliu citrinos, šviežiomis žolelėmis ir grietine.

2. Pomidorų sriuba su šprotais

Pomidorų sriuba su šprotais


Ši sriuba yra paprasta, tačiau gali būti gaminama įvairiais būdais. Vieni kaip pagrindą naudoja žuvies arba vištienos sultinį, kiti apsieina be sultinio. Dar kiti skanina daržovėmis, o ketvirtas variantas yra pridėti bulvių, ryžių arba makaronų. Mūsų siūlomame recepte vos trys ingredientai.

Kaip gaminti: visų pirma sumaišykite pomidorų padažą (1 l) su žuvies sultiniu (0,5 L) ir pavirkite 10 min. ant vidutinės ugnies. Atidarykite šprotų skardinę (200 g), nupilkite aliejų (pomidorų padažą galima supilti į puodą) ir suberkite šprotus į sriubą. Užvirkite ir nuimkite nuo ugnies. Jei norite kreminės sriubos, sutrinkite trintuvu.

3. Sumuštiniai su šprotais ir kiaušinių pasta

Sumuštiniai su šprotais ir kiaušinių pasta


Klasikinį rusišką sumuštinį, gaminamą iš „Borodino“ arba baltos duonos, Baltijos šprotų ir krapų, šefas ir restoranų savininkas Vladimiras Perelmanas pakylėjo į naują tobulumo lygmenį. Dalinamės jo patobulintu šio sumuštino receptu, kuris yra įtrauktas į knygą „Fish of Mine“.

Kaip gaminti: nepjaustytus baklažanus (4 vnt.) keliose vietose subadykite dantų krapštuku ir 20 min. kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, ant sauso kepimo popieriaus. Kol baklažanai kepa, supjaustykite svogūną (1 vnt.), morką (1-2 vnt.) ir česnaką (4 skilteles). Kepinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol svogūnas taps permatomas, tada sudėkite pomidorų pastą (70 g). Ištraukite baklažaną iš orkaitės, nulupkite odą, supjaustykite ir suberkite į troškinamas daržoves. Viską užvirkite, paskaninkite druska, pipirais ir pjaustytais kalendrų lapais (20 g). Ant sausos keptuvės iš abiejų pusių apkepinkite juodą duoną. Atidarykite skardinę šprotų (200 g) ir nupilkite aliejų. Ant karštos duonos užtepkite baklažanų pastos ir uždėkite šprotų.

Greita versija: paimkite riekę juodos duonos, įtrinkite ją česnaku, apšlakstykite aromatiniu aliejumi, ant viršaus uždėkite šprotų, užbarstykite tarkuoto sūrio (pagal skonį) ir kelias minutes kepkite orkaitėje.

4. Salotos „Mimoza“

Salotos „Mimoza“


Šios salotos tradiciškai gaminamos Naujųjų metų sutikimo šventei. Pavadinimą šios salotos gavo dėl trupinto trynio, kuriuo barstomas jų viršus, ir kuris primena geltoną mimozos žiedą. O dar šiose salotose yra konservuotos rožinės lašišos, po keliais sluoksniais kitų produktų – morkų, bulvių, kiaušinių ir sūrio. Visa tai skęsta majonezo padaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)