Konkursas, vykstantis jau ketvirtį amžiaus, šiemet buvo rengiamas Birmingeme 2019 m. lapkritį.

Kotryna Uba

Kotryna, kurios darbas buvo, pasak jos pačios, „įkvėptas Afrikos, jos ritmų, šokių ir spalvų“, ypatingai džiaugiasi, nes daugelis kitų dalyvių atvyko su nepalyginamai didesniais resursais – komandomis iš dešimčių, o kartais ir šimtais dalyvių.

Lietuvos tortų dizainerei, kurios prekės ženklas žinomas Lietuvoje kaip „Princesė ir vyšnia“, tai didelis pasiekimas, nes didesnių ir labiau stebimų ir gerbiamų varžybų ir pyragų ir tortų šou, skirtų
konditeriams, niekur pasaulyje nėra. Tai lyg olimpinės žaidynės arba kasmetinis pasaulio ekonomikos forumas Davose, Šveicarijoje. „Lietuvoje yra mažai žinoma, kad garsiausi ir gabiausi pasaulio konditeriai kasmet varžosi daugelyje rungčių, tačiau daugelyje šalių tai yra įdėmiai stebimos ir labai vertinamos varžybos“, – sako Kotryna Uba.

Kitais metais lietuvė tikisi, be abejo, dar geresnio apdovanojimo – bent jau sidabro arba aukso.

Kotryna Uba
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)