Vėsuma

Kavinės erdvėje sukurtos skirtingos lounge zonos – vieni gali įsikurti šiltnamio oranžerijoje, kur stiklinės sienos saugo nuo jūros vėjo ir vasarinių liūčių, kiti – prie sofučių, baro ar vintažinių kėdžių, kurių staleliai puošti meniškomis lietuviškų lauko gėlių puokštėmis. O jų zoną dengia didžiulio medžio lapai, virš galvų prislopindami kaitrius saulės spindulius.

Vėsuma

Jau trečius metus veikianti vieta dar nėra visiems žinoma, čia dažniau užsuka meniškos sielos žmonės ar šiuolaikinis jaunimas.

Karštą vasaros dieną užsisakiau lietuviškos vasaros sriubos – šaltibarščių. Jų pateikimas maloniai nustebino – ant medinės lentelės buvo patiekta šaltsriubės lėkštė ir keptos bulvyčių puselės. Šaltibarščių ingredientai nebuvo sumaišyti kaip įprasta, o agurko ir burokėlių juostelės papjaustytos ir sudėtos į vieną krūvelę, kur pats turi išsimaišyti.

Vėsuma

Viską sumaišius, labiau priminė šaltibarščių salotas nei sriubą, nes itin tiršti, bet buvo labai gerai. Ir juose nebuvo vieno ingrediento – kiaušinių, kurie pagal mokslų daktarę Sandriją Čapkauskienę, nedera su rūgštimi pasižyminčiu kefyru, o pasak jos, sriuba be kiaušinio puikiai atitinka visas maisto derinimo taisykles.

Tiesa, keptų bulvių puselės man buvo gal kiek per sūrokos, bet druskos mėgėjams – patiks.

Jei atvirai, šaltibarščiai taip patiko, kad čia galėčiau jų ateiti valgyti kasdien. Kaina – 3,90 euro.

Vėsuma

Beje, be medžių užuovėjoje esančio šiltnamio, nustembi kiemelyje išvydęs dvi persirengimo kabinas, kurių viena neveda niekur, o kita – kaip koridorius, atidarantis duris į vidinį kiemelį, kuriame savaitgalio vakarais vyksta šokiai su diskžokėju – tiems, kurie nori kiek pajudėti, o ne tik pavalgyti.

Vėsuma
Vėsuma
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)