Naujasis restoranas bus pavadintas „Davies and Brook“, su aliuzija į Deiviso bei Bruko gatves (Meifero kvartale), kurių sankirtoje įsikūręs viešbutis. Jį planuojama atidaryti šią vasarą, interviu telefonu sakė šefas Danielis Hummas ir verslo partneris Willis Guidara.

„Davies and Brooks“ bus gurmanų restoranas, įrengtas tokiu pat elegantiškai kasdieniu stiliumi kaip ir „Eleven Madison Park“. Tačiau čia nebus degustacijai skirto rinkinio iš kelių patiekalų mažomis porcijomis, kuris siūlomas Niujorko restorane ir kurio kaina gali siekti daugiau nei 300 JAV dolerių. D. Hummas kuria Londonui naujus patiekalus; šiuo metu planuojama pasiūlyti pusryčius iš dviejų patiekalų ir pietus iš trijų. Dėl kainų kol kas neapsispręsta.

„Londone mes neatidarome „Eleven Madison Park“, – sakė jis. – Tai visiškai kitas restoranas, kito formato, bet tos pačios filosofijos. Jis priklausys tai pačiai restoranų šeimai kaip ir „Eleven Madison Park“. Mes norime būti tikri, kad mūsų siūlomas maistas tiks viešbučiui „Claridge‘s“. Šiam viešbučiui būdinga ypatinga klasika, o mano maistas visada turėjo šiek tiek klasikos bruožų“.

„Yra tam tikrų produktų, kurie nepaprastai tinka Jungtinėje Karalystėje, pavyzdžiui, žvėriena, kuri nėra tokia populiari Amerikoje kaip Europoje, – sakė jis. – Mes labai mėgstame tam tikras žuvis, sūrį ir pieno produktus. Bet jeigu svečias pajunta aliuziją į „Eleven Madison Park“, užuominą, puiku, mes iš ten“.

Jis atsisakė įvardinti patiekalus, sakydamas, kad dar neapsisprendė. Niujorke tarp garsiausių D. Hummo patiekalų yra vegetariška totoriško bifštekso versija, gaminama prie lankytojo, mėsą pakeičiant morkomis.

Naujausias restoranas atidaromas vietoj „Fera“, kurį britų šefas Simonas Roganas atidarė 2014 metais ir kurį uždarė gruodžio 31 dieną. (Dar anksčiau čia, „Claridge‘s“, karaliavo „Gordon Ramsay“.) D. Hummo ir W. Guidara‘os grupė, „Make It Nice“, sukurs visiškai naują įvaizdį, pasitelkusi į pagalbą amerikiečių architektą Bradą Cloepfilą iš Portlando („Allied Works“, Oregonas). Čia bus baras, prie kurio lankytojai galės pietauti, taip pat nauja virtuvė bei valgomasis, ir galbūt terasa.

(Tarp „Make It Nice“ restoranų – labiau kasdieniškas restoranas Niujorke ir baras „NoMad“, kuris turi savo filialų Los Andžele ir Las Vegase.)

„Mes stengiamės sukurti Londone kiek įmanoma geresnį restoraną, kuris atitiktų „Claridge‘s“ mastelį, – sakė W. Guidara. – Norime sukurti tokį restoraną, kuris, nors ir būtų viešbučio dalimi, taptų ir miesto pažiba“.

Vyriausiuoju šefu Londono restorane bus Dmitris Magis, anksčiau dirbęs virtuvės šefu „Eleven Madison Park“. Pastarojo restorano generalinis direktorius Billy‘is Peele‘as dažnai atvyksta į Londoną prižiūrėti, kaip ruošiamasi naujojo restorano atidarymui.

D. Hummas gimė Šveicarijoje, o į Jungtines Valstijas persikėlė 2003 metais. Jis prisipažino su entuziazmu ėmęsis naujojo restorano iniciatyvos dėl dviejų priežasčių.

„Kai man buvo penkiolika metų, aš dirbau virėju „Clardige‘s“, – tai buvo mano karjeros pradžių pradžia, – pasakojo jis. – Tuo metu vien einant pro „Clardige‘s, pro šalį zujant prašmatniems automobiliams, šis viešbutis man kėlė pagarbią baimę. Pro fasadines duris niekad neidavau, vidun patekdavau visada tik pro tarnybinį įėjimą ir dirbau apačioje“.

„Kita priežastis yra ta, kad nors man labai patinka gyventi Amerikoje – mums ji labai tiko, - širdies gilumoje esu europietis. Ir leisti laiką Europoje man yra svarbu“.

D. Hummas nėra pirmasis Niujorko virtuvės šefas, kuris pastaraisiais metais atidarė restoraną Londone. Danielis Boulud‘as atidarė barą „Bar Boulud“ viešbutyje „Mandarin Oriental Hyde Park“ 2010 metais; o 2017 metais Jeanas-Georges‘as Vongerichten‘as atidarė „Jean-Georges“, „Connaught“ viešbutyje. („Conaught“, kaip ir „Claridge‘s“, priklauso viešbučių grupei „Maybourne Hotel Group“.) Tarp kitų amerikiečių šefų, turinčių restoranų Londone, yra kruasano ir spurgos hibrido, vadinamojo „kronuto“ („cronut“) karalius Dominique‘as Anselis, kuris neseniai paskelbė apie planus atidaryti antrą savo „Dominique Ansel Bakery“ filialą.