Laimei, yra būdas, kaip šią problemą išspręsti. Svetainėje thekitchn.com pateiktas puikus patarimas, kuriuo vadovaujantis ne tik išgelbėsite puodą, bet ir apsieisite be ištisas valandas trunkančio mirkymo, be to, nesugadinsite emalio įnirtingai brūžindami kokiu nors abrazyviniu šveitikliu. Prireiks tik vienos priemonės, kurią veikiausiai rasite savo virtuvėje.

Kad puodas atgautų prekinę išvaizdą, tereikia užvirti jame 4 puodelius vandens ir įberti į jį 2 šaukštus geriamosios sodos!

Štai kaip tiksliai viską daryti: palaukite, kol užvirs vanduo, įberkite sodą ir intensyviai viską pamaišykite. Po kelių minučių virimo paimkite medinį šaukštą (šiukštu ne metalinį) ir juo nugramdykite svilėsius – jie palyginti lengvai atšoks nuo emalio. Viskas labai greita ir paprasta, o darbas tikrai neprimins katorgos.

Verta pasakyti, kad šis triukas pasiteisina ne tik prisvilus svogūnams, bet taip pat ir saldžiam džemui ar kt. Šiuo metodu gali pavykti pašalinti kone bet kokios kilmės svilėsių dėmes.

Tikslios instrukcijos

Prireiks:

  • 4 puodelių vandens
  • 2 šaukštų geriamosios sodos
  • medinio šaukšto
  • virtuvinio rankšluosčio

Darbo eiga

  1. Pirmiausia, pasirūpinkite, kad viskas, ką naudosite, būtų čia pat po ranka.
  2. Užkelkite puodą ant viryklės – pasirinkite pakankamai didelę kaitvietę. Įjunkite viryklę nustatydami vidutinio stiprumo kaitrą.
  3. Palaukite, kol užvirs vanduo. Suberkite du šaukštus geriamosios sodos ir pamaišykite vandenį mediniu šaukštu. Leiskite vandeniui kelias minutes pavirti, o tada mediniu šaukštu nugramdykite svilėsius nuo puodo paviršiaus. Visi pridegę maisto gabaliukai iškils ir ims plūduriuoti vandens paviršiuje.
  4. Išpilkite drumzliną vandenį, išskalaukite puodą karštu vandeniu, o tada kruopščiai iššluostykite.

Pastaba. Jei ruošiatės valyti labai didelį puodą arba svilėsių yra ne tik ant dugno, bet ir ant kraštų, tiesiog pasiruoškite daugiau valomojo tirpalo. Atminkite proporcijas – vienam litrui vandens reikia dviejų šaukštų sodos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)