Atsiųstame pranešime „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė atskleidžia, kokios žuvys šiandien yra populiariausios tarp pirkėjų.

Jos duomenimis, pirkėjų krepšeliuose dažniausiai atsiduria lašišos ir vaivorykštiniai upėtakiai. Į perkamiausių žuvų dešimtuką taip pat patenka: mažaakiai stikliniai šamai, auksaspalvės dorados, menkės, stintos, strimelės, skumbrės, kuojos, plekšnės.

V. Drulienė pastebi, kad šiandienos pirkėjas yra skubantis žmogus, todėl paklausūs tampa ir įvairūs šviežios žuvies pusgaminiai – sumarinuoti ir kepti paruošti įvairių rūšių žuvies kepsniai, filė.

Žuvis – ir gurmanams, ir besilaikantiems dietų

Pasak mitybos specialistų, žuvis yra svarbus energijos ir baltymų bei naudingųjų riebiųjų rūgščių šaltinis. Kiekviena žuvis turi savų naudingųjų medžiagų, todėl žuvis puikiai tinka ir besilaikantiems dietos, ir aktyviai sportuojantiems.

„Tiems, kurie valgo liesiau, puikiai tiks gėlavandenė arba balta jūrų žuvis, pavyzdžiui, menkė, otas, starkis. Sportuojantiems ir norintiems sustiprinti savo organizmą reikia daugiau Omega 3 arba vadinamųjų sočiųjų riebalų rūgščių, kurių turi lašišos, menkės, sardinės, skumbrės“, – pažymi V. Drulienė.

Kepta žuvis

Žmonės dažnai žuvies atsisako dėl ašakų, nes esą dėl to sunku ir nepatogu yra žuvį valgyti. „Bijantiems ašakų puikiai tiks mažai jų turinčio žuvys tokios, kaip starkis, upėtakiai ar dorados“, – pataria ji.

Kur laikyti parduotuvėje įsigytą šviežią žuvį?

Pašnekovė rekomenduoja šviežią žuvį laikyti šaldytuve, o suvartoti ją yra geriausia per tą pačią dieną. Šviežią žuvį galima rinktis iš akvariumų arba esančią ant ledo vitrinų, kur yra atšaldyta, bet ne užsaldyta. Užšaldymas yra natūralus žuvies konservavimo būdas, tačiau reiktų žinoti, kad ją atšildyti reikėtų laikant šaldytuve ar kitoje vėsioje vietoje.

„Jeigu žuvį pirkote vėlesniam gaminimui, ją laikykite šaldiklyje. Šiukštu žuvies antrą kartą nešaldykite“, – perspėja V. Drulienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)