Apklausus šioje srityje dirbančius specialistus, pradedant someljė ir baigiant mėsos ekspertais, ir įvertinus visas išsakytas nuomones sudarytas sąrašas produktų grupių, kurios ateinančiais metais turėtų užvaldyti žmonių protus ir širdis. Taigi laikas susipažinti su prognozėmis ateinantiems 2018 m., rašo eatthis.com.

1. Augaliniai produktai

Ekspertai vienbalsiai teigia, kad augalinės kilmės pagrindu pagaminti produktai, ypač esantys pieno produktų pašonėje, taps neįtikėtinai populiarūs. Tiek vengiantiems laktozės, tiek ir besirenkantiems veganizmo kelią riešutų ir avižų pienas neabejotinai kuo puikiausiai tiks racionui praturtinti. Rinkitės nesaldintus šios kategorijos produktus, jei norite atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Vis dažniau turintieji šį tikslą renkasi dietą, kurios pagrindas – augalinės kilmės baltymai.

Augalinis pienas

2. Gėlės

Jei jau dabar su pasimėgavimu troškulį malšinate arbatos grybo gėrimu su levandomis ar mėgstamame bare nepraleidžiate progos užsisakyti šeivamedžių kokteilį, neabejokite, kad 2018 m. tokių aromatingų pasiūlymų tik daugės. Levandos, kinrožės, rožės ir ypač šeivamedžiai taps tikrų tikriausiais maisto ir gėrimų aromatų akcentais.

3. Grybai

Žadama, kad reishi, chaga ir cordyceps grybai ateinančiais metais bus aktyviai naudojami tiek tirštiesiems kokteiliams ir arbatoms, tiek ir produktams, skirtiems kūno puoselėjimui, ruošti.

4. Artimųjų Rytų virtuvė

Nors tik visai neseniai atradome dabar jau itin mėgstamus falafelius, laikas skonio receptorius ruošti ateinančiais metais itin populiariais tapsiantiems Artimųjų Rytų skoniams. Tokie prieskoniai kaip kardamonas ir prieskonių mišiniai za’atar bei harissa neabejotinai atsidurs populiarumo padangėje. Taigi sėkmė ir žinomumas prognozuojami Persijos, Izraelio, Maroko, Sirijos ir Libano virtuvėms.

Šakšuka

5. Naujas kukurūzų paplotėlių gyvenimas

Ar prisimenate, kai šių metų vasarą buvo pristatytas kukurūzų paplotėlis su keptu kiaušiniu? Panašu, kad ši miela tendencija ateinančiais metais taps dar aktualesnė. Restoranų virtuvės meistrai ir savarankiškai pasiskelbę šefai neabejotinai eksperimentuos išmėgindami pačius įvairiausius kukurūzų paplotėlių ir jų pagardų pateikimo variantus.

6. Lengvi užkandžiai

Bulvių traškučiai į areną žengia atsinaujinę tiek gamybos proceso, tiek ir naudojamų ingredientų prasme. Ką gi tai reiškia ateities užkandžių aktualijoms? Tikėtina, kad ragausime pačių įvairiausių anksčiau nematytų rūšių traškučių. Ši tendencija apima ir sveikesnes alternatyvas, pagamintas iš kitų šakninių daržovių, todėl vertėtų ruošti skonio receptorius pastarnokų, ropinių gumbapupių ir kitų daržovių traškučių variantams.

Filipinietiškas patiekalas

7. Filipiniečių virtuvė

Panašu, kad tradicinėms antradienio vakarienėms tailandiečių restoranėlyje kyla reali grėsmė. Nors Azijos regiono įkvėpti patiekalai jau ilgus metus išlieka populiarumo viršūnėje, pastaruoju metu Vakarų šalių gyventojų lėkštėse maistas tampa vis įmantresnis, skoniai – vis sudėtingesni. Taigi vietos ateinančiais metais atsiras ir filipiniečių virtuvei būdingiems kartokiems ir rūgštokiems akcentams.

8. Viso produkto panaudojimo filosofija

Jei anksčiau lengva ranka išmesdavote brokolių stiebus ar melionų žieveles, susimąstykite – toks elgesys mūsų dienomis vertinamas kaip visiškai netinkamas ir netgi nemadingas. Virtuvės šefai demonstruoja kūrybingumą panaudodami visas produktų dalis ir tokiu būdu prisidėdami prie pasaulyje itin aktualios maisto švaistymo problemos sprendimo.

9. Supermaisto milteliai

Matė ir ciberžolių latė neabejotinai įtrauktos į šių metų populiariųjų gėrimų sąrašus, o štai ateinančiais metais dėmesys bus telkiamas į peruvinę pipirinę ir kakavą. Dar akcentuojama, kad aktyvintoji anglis pretenduoja į supermaisto statusą dėl jai būdingo detoksikuojamojo poveikio. Taigi nevertėtų stebėtis, kad ateinančiais metais aktyvintosios anglies bus dedama beveik į viską, pradedant pica ir baigiant limonadais bei ledais.

10. Skaidrumas

Jau dabar mums puikiai žinomi ant produktų pakuočių skelbiami užrašai, reiškiantys, kad maiste nėra genetiškai modifikuotų ingredientų, gyvūnai auginti laisvėje, produktai pagaminti laikantis laisvosios prekybos principų. Vis tik vartotojai pageidauja vis daugiau reikalaudami žinoti, kaip produktai buvo auginami ir apdorojami.

Vištų kiaušiniai

11. Cukraus alternatyvos

Vis nerimstant kritikos bangoms dėl neigiamo cukraus poveikio vartotojai ir toliau žvalgosi alternatyvių saldiklių, siekdami rasti produktų, kurių glikemijos indeksas žemesnis. Be to, siekiama vengti pridėtinio cukraus kalorijų ir ieškoma intriguojančių naujų skonių, žvalgomasi galimybių išvengti neigiamo poveikio aplinkai. Datulių, sorgų, jakono ir topinambų sirupai vertinami kaip sveikesnė ir tinkamesnė cukraus alternatyva.

12. Tradicinė duona

Jei tik jūsų nevargina celiakija, pagalvokite, ar tikrai būtina rinktis duoną be glitimo. „Tradicinės duonos kepimo technologijos grįstos itin apgalvotais procesais, nė kiek nenusileidžiančiais baltymų ir daržovių apdorojimo technologijoms. Kepėjai naudoja vietinių ūkininkų auginamus grūdus, juos sumala likus vos dienai iki duonos kepimo, tai daro naudodami laiko patikrintus metodus ir nuolat tobulindami geros duonos sampratą.

13. Gazuoti gėrimai

Šiais metais gaivieji gazuoti gėrimai patyrė tikrą perversmą – tapo sveikesni. Tiesa, gazuoti gėrimai ateinančiais metais taps kur kas įdomesni, nes bus eksperimentuojama su kava, arbata ir nealkoholiniais kokteiliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)