Išdrįsę išbandyti pietus danguje ne tik ragaus gurmaniškų patiekalų, bet ir galės pasidairyti po miestą iš neįprastos perspektyvos. Žinoma, virtuvės šefų sąlygos kaip reikiant pasireikšti stovint ant ankštos platformos yra gerokai apribotos, o atšalusi vasara gali greit atvėsinti ir patiekalus jūsų lėkštėje, tačiau argi ne smagu pasipuikuoti asmenukėmis su nekasdieniais vaizdais už nugaros?

Būtent tuo didžiąją laiko dalį ir užsiėmė į išskirtinės pramogos pristatymą susirinkę svečiai. Išklausius trumpą organizatorių saugos instruktažą (dideles rankines reikia palikti ant žemės ir kantriai laukti, kol kiekvieną atskirai prisegs atsakingas asmuo), pagaliau pakylama virš Rotušės. Reikia pripažinti, kad net ir sėdint tvirtai prisegtiems prie aukštų kėdžių sunku numaldyti kylantį jaudulį, ypač kai papūtus stipresniam vėjui platforma ima suktis aplink.

Per maždaug 45 minutes trukusius pietus buvo patiekti trys patiekalai: sidabrinės menkės salotos su salierų traškučiais, rūkyta išorinė kiaulienos filė su migdolinėmis bulvėmis, grilyje keptų griežčių humusu, marinuotais kelmučiais ir tamsiu viskio padažu bei „Kama flan“, miško gėrybės. Po jų svečių laukė netikėtas siurprizas – organizatoriai trumpam platformą nuleido, ir netrukus ant svečių stalo jau puikavosi tradicinis estų desertas iš miežių, rugių, avižų ir žirnių miltų mišinio, vadinamas kama. Prie visų patiekalų someljė priderino derančius gėrimus.

Šiemet siūlo išmėginti estų virtuvę

Rotušės aikštėje iki rugpjūčio 27 dienos įsikūręs „Dinner in the Sky“ šiemet siūlo išbandyti estų virtuvę: „Kadangi Estija šią vasarą pusmečiui perėmė pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, nusprendėme atvežti ir dalelę savo virtuvės gėrio į tas šalis, kuriose veikiame. Taigi pristatome vieno ypatingo estų restorano kurtą meniu“, – teigia vienas iš projekto organizatorių Indrekas Joe.

Šiemet už išskirtinio meniu danguje sudarymą Baltijos šalyse ir Suomijoje yra atsakingas restoranas „Prangli Saare“. Šis restoranas yra vienintelis labiausiai į šiaurę nutolusioje Estijos saloje tuo pačiu pavadinimu įkurtas restoranas. Vyriausiojo virėjo sudarytame meniu, kuriame dera gurmaniški sprendimai ir autentiški šalies skoniai, vyrauja šiaurietiški patiekalai, siūloma kruopščiai sudaryta gėrimų korta.

Neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuke

Šis gurmaniškas projektas danguje yra pamėgtas tarp daugybės žmonių visame pasaulyje dėl aukščiausios kokybės standartų ir aptarnavimo, įspūdingų miesto vaizdų, išskirtinės atmosferos ir skaniausių patiekalų, kuriuos ruošia geriausi pasaulio virėjai.

„Dinner in the Sky“ žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Šį neįprastą dangaus restoraną išbandė net Monako princas Albertas ir Švedijos princas Karlas Filipas, o projekto koncepcija nuolat keliauja aplink pasaulį: nuo Australijos, Indijos, Pietų Afrikos Respublikos iki Brazilijos, Kanados, Kinijos ir t.t.

Rugpjūčio 23-iąją startavusi „Dinner In The Sky“ atrakcija Vilniaus Rotušės aikštėje veiks penkias dienas ir svečių lauks iki sekmadienio, birželio 27 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)