Taigi tokią vietą galima rasti ir Vilniuje, o vadinasi ji „Delta mityba“. Čia ir nutariau papietauti.

Socialinėje erdvėje savo dienos pietų pasiūlymo ši vieta neskelbia, tačiau kasdien meniu labai panašus: rankų darbo koldūnai su saldžia bulve ar jautiena (2 Eur), Šaolino sriuba su vištiena ar su Portobelo grybais (4 Eur). Nurodytos kainos – perkant šiuos patiekalus atskirai, o jeigu pirksite kartu, komplektas kainuos vienu euru pigiau – 5 Eur.

Su draugėmis pasirinkome po komplektą ir papildomai dvi kimči kopūstų porcijas, kurios kainuoja po 1 Eur. Stalo vanduo su stiklinėmis jau buvo paruoštas mums ant stalo, papildomai nekainavo.

Kainos adekvačios, tad kokie įspūdžiai apie skonį, greitį ir įdomybes?

Ar skanu? Mus iškart informavo, kad koldūnų porcija bus nedidelė, nes tai yra pirmasis patiekalas ar net labiau kaip užkandis. Ir tikrai nepamelavo, nes mums patikusių koldūnų dar mielai būtume suvalgę daugiau. Koldūnai buvo nepervirti, jautienos gabaliukai su saikingai užpiltu padažu ir aštrieji kimči suteikė puikų skonį. Įdomu tai, kad koldūnų padažas čia gaminamas riešutų sviesto ir „Taberu Rayu“ (jų gaminamas rytietiškas padažas) pagrindu.

Antrasis, ar tiksliau – pagrindinis patiekalas – Šaolino sriuba, kaip pati virtuvė apibūdina, yra „išlaisvintos azijietiškos virtuvės“ patiekalas, „pietryčių ir Rytų Azijos sriubų pho, nabės ir rameno interpretacija“. Sriuba buvo pilna įvairių gėrybių: ryžių makaronai, arbatoje marinuoti kiaušiniai, šviežios daržovės, vištienos juostelės ir svogūnų laiškai čia puikiai derėjo tarpusavyje ir mirko amžinajame sultinyje. Sriubos porcija didelė ir soti, ne kiekviena iš mūsų suvalgėme ją visą.

Ar greita? Maistas užsakomas ir už jį atsiskaitoma prie baro. Pasikonsultavome dėl patiekalų pasirinkimo, užsisakėme ir jau po 5–7 minučių galėjome paragauti pirmąjį patiekalą – koldūnus. Bendrai mūsų pietų pertrauka truko iki 1 valandos, bet čia reikia įskaičiuoti ir seniai nesimačiusių draugių pokalbius. Greiti pietūs čia garantuoti.

Kas įdomu? Tikriausiai įdomu, ką reiškia jų pavadinimas? Bent jau man pasidarė įdomu, tad to jų ir pasiteiravau. Žodis „delta“ pavadinime turi keletą reikšmių, bet pagrindinė yra lietuviška – upės delta, vieta, kur viskas suteka ir kur susikaupia geriausi dalykai. Upės delta išsiskiria savo floros ir faunos įvairove, derlingumu, tad ir čia maiste galima atrasti daug pagrindinių mikro ir makro elementų.

Viduje – atvira virtuvė ir truputį netvarkinga, bet jauki namų aplinka. Dvi salės, įvairaus dydžio stalai. Visas principas neformalus, bet tokioje loftų apsuptyje ir nesitiki rasti restorano su baltomis staltiesėmis.

Dar viena įdomybė, kad čia negausite latės ar kapučino, čia už 2 Eur gausite juodos kavos puodelį ir nėra ko čia norėti plakto pieno šalia.

Trumpa išvada. Praeiti pro šalį nereiktų, o dar tiksliau – reiktų atvykti specialiai.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele. Arbatpinigiai paliekami prie baro.

„Delta mityba“ – Naugarduko g. 41, Vilnius