Pastebėjo ir skonines, ir gydančias savybes
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (2)
Gurmanų itin mėgstamų artišokų sezonas eina į pabaigą – jais mėgaujamasi nuo lapkričio iki gegužės pradžios. Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje itin populiari daržovė pas mus vertinama mažiau. O be reikalo. Kaip pasakoja Italijoje gyvenanti žurnalistė Jurga Jurkevičienė, artišoko naudingosios savybės buvo žinomos dar senovės romėnams, radusiems būdą, kaip gydyti žarnyno negalavimus. Šių dienų medicina ištyrė, kad artišokas padeda gydant aterosklerozę, mažina cholesterolį ir turi niekur kitur neaptinkamos sudėtinės dalies, gebančios atkurti net pažeistas kepenų ląsteles. J. Jurkevičienė atskleidžia ir tai, dėl kokių artišokų savybių italų moterys dievina juos valgyti.