„Kibinai nėra tas patiekalas, kurį gaminu dažnai, bet 2–3 kartus per metus juos kepu“, – pasakoja vilnietė.

Dažniausiai kibinus gamina visa šeima – kai susirenka vaikai su anūkais. Pasak Audronės, juk visai nebūtina laukti švenčių, ypatingų progų – kiekvienas gali susikurti namuose šventę, puoselėti savas tradicijas.

„Man labai smagu žiūrėti, kaip ir mažieji formuoja kibiną, savaip supina kaselę, o paskui su nekantrumu laukia rezultato. Išties tai būna labai smagus kartu praleistas laikas“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Gamindama kibinus Audronė išbandė įvairius įdarus: kiaulienos, vištienos, kalakutienos, maltos mėsos, faršo, grybų ir t.t.

„Vis tik mums patys gardžiausi kibinai yra su smulkinta, gabaliukais pjaustyta kiaulienos sprandinės ir vištienos šlaunelių mėsa“, – atskleidžia.

Dažniausiai kibinus Audronė gamina iš 1 kilogramo miltų, tuomet kibinų išeina išties nemažai – apie 30 ir visiems užteka.

Iš pusės porcijos prisuka nuo 15 iki 20 kibinų – priklausomai nuo jų dydžio.
„Dažniausiai šeima kibinus valgo su sultiniu, bet man jie labai gardu ir su karšta juodųjų serbentų arbata, – dalijasi „Gamink su Audrone“ autorė ir kviečia išbandyti. – Pagal šį receptą kibinus kepu jau daug metų, receptas pasiteisinęs visu 100 procentų.“

Kibinai su kiauliena

Skliausteliuose Audronė nurodė ir 0.5 porcijos normas.

Reikės:
Tešlai:

1 kg miltų (0.5. kg miltų),
300 g sviesto (180 g sviesto),
300 g grietinės (150 g grietinės),
3 kiaušinių (2 kiaušinių ),
1 a. š. druskos (0.5 a. š. druskos)

Įdarui:
1 kg kiaulienos sprandinės, gali būti ir stambiai malta arba kapota (apie 600 g),
2 v. š. grietinės (1 v. š.),
sviesto,
svogūno (apkepto ant lydyto sviesto arba aliejaus),
prieskoninių žolelių,
pipirų ir druskos

Papildomai reikės 1 kiaušinio plakinio kibinams aptepti ir sezamo sėklų.

Gaminimo eiga:

* Tešlos paruošimas: į dubenį subėriau persijojau miltus, druską, burokine trintuve sutarkuota šaltą sviestą. Pirštais masę sutryniau iki trupinių.

* Į masę įmušiau kiaušinius, įdėjau grietinę ir užminkiau tešlą. Tešlą įdėjau į maišelį ir palikau šaldytuve iki ruošiau kiaulienos įdarą.

* Kiaulienos sprandinę sumaliau, bet galite smulkiai pjaustyti, pagardinau prieskoniais, druska, sudėjau apkeptus svogūnus ir grietinę. Viską gerai išmaišiau.

* Iš tešlos formavau rutuliukus ir kočiojau apvalų apie 15 cm diametro apskritimą.

* Ant apskritimo dėjau mėsos įdarą, ant viršaus nedidelį sviesto gabaliuką ir suėmusi kraštus juos užsukau.

* Kibinus aptepiau kiaušinio plakiniu, apibarsčiau sezamo sėklomis ir sudėjau į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

* Kepiau kibinus įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 30 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją