„Žydišką pynę challah kepu jau kone 3 metus. Receptą radau mano mylimos norvegės, puikios kulinares puslapyje. Pynė labai skani ir tinka sumuštiniams, valgome su uogienėmis, sūriais, skrudiname. Ypač skanu skrudinta su pomidorų sviestu, pesto. Valgome su įvairiomis salotomis. Aš net vieną su pienu ar arbata valgau“, – pasakoja Norvegijoje gyvenanti Jurga.

Moteris išbandė – pynė išlieka šviežia iki savaitės.

„Visada kepu dvi pynes – taip galiu pasidalinti ir su savo artimaisiais. Be to, challah ilgai išlieka šviežia, ją galima užšaldyti, o atšildžius ir vėl valgyti purią ir šviežią pynę“, – dalijasi nuolat naujienų virtuvėje ieškanti tinklaraštininkė.

„Dar nekepėte challah? Pabandykite! Ši žydiška pynė yra tikras gėris!“ – sako Jurga ir dalijasi receptu.

Žydiška pynė challah

Reikės:
50 g šviežių mielių (arba 14 g sausų)
200 ml šilto vandens
80 g cukraus
4 kiaušinių
100 ml alyvuogių aliejaus
1 a. š. druskos
850 g kvietinių miltų

Aptepimui, papuošimui:
1 kiaušinio
1 v.š pieno
4 v.š sezamo sėklų

Gaminimas:

* Vandenį sumaišyti su cukrumi ir mielėmis. Palaikyti 5 minutes.
* Lengvai išplakti kiaušinius, supilti aliejų, sumaišyti su mielių mišiniu.
* Įsijoti šiek tiek miltų ir druską, sumaišyti.
* Įsijoti likusius miltus ir užmaišyti tešlą. Kombainu maišiau apie 5 minutes lėtu režimu.
* Tešlą uždengti rankšluostėliu ir kildinti apie 1 valandą.
* Tešlą dėti ant šiek tiek miltais barstyto paviršiaus ir padalinti į 2 dalis.
* Kiekvieną dalį padalinti į 3 išilgas dalis .
* Iš jų supinti 2 kepalėlius baltos duonos.
* Pakildinti uždengus dar 30 minučių.

* Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu. Barstyti sezamo sėklų.
* Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Atvėsinti prieš pjaunant.

Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)