• 3 avietinių pomidorų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 skiltelės šviežio česnako
  • 1 šviežios aitriosios paprikos
  • Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų „Tellicherry“
  • Ryšelio šviežių kalendrų (galite keisti petražolėmis arba baziliku)
  • ½ žaliosios citrinos sulčių
  • Žiupsnelio cukraus
  • ½ pakelio „nachos“ traškučių
  • 2 saujų tarkuoto sūrio
  • 1 kupino šaukšto „nachos“ prieskonių
  • Šakelės mažų pomidoriukų
Aštri pomidorų sriuba


1. Pomidorus perpjaukite pusiau ir dėkite ant gerai įkaitinto grilio.
2. Svogūną perpjaukite į tris dalis ir taip pat dėkite ant grilio.
3. Česnaką ir papriką smulkiai supjaustykite.
4. Kai apkeps viena pusė, pomidorus ir svogūnus apverskite. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite pipirais.
5. Į didelį dubenį sudėkite česnaką ir papriką.
6. Kalendras pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į dubenį.
7. Įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir įspauskite citrinos sulčių. Įberkite žiupsnelį cukraus.
8. Nulupkite keptų pomidorų odelę ir sudėkite į dubenį. Sutrinkite šakute arba virtuviniu smulkintuvu.
9. „Nachos“ sudėkite į kepimo indą. Ant jų suberkite tarkuotą sūrį.
10. Į dubenį su sriuba įberkite „nachos“ prieskonių.
11. Keptus svogūnus labai gerai pasmulkinkite peiliu arba sutrinkite ir sudėkite į sriubą.
12. Sriubą dar galite papildomai pašildyti.
13. Pomidoriukus sudėkite ant grilio ir palaukite, kol apkeps.
14. Pomidoriukus ir traškučius patiekite su sriuba.

Aštri pomidorų sriuba
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)