Kanelės


apie 18 pyragėlių

Reikės:

  • 500 g riebaus pieno
  • 50 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 250 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 3 didelių kiaušinių trynių
  • 50 g tamsaus romo (nebūtinai)
  • 100 g sviesto (formelėms patepti)


Į storadugnį puodą supilti pieną, sudėti sviestą ir maišant pakaitinti beveik iki virimo, kol šonuose atsiras nedideli burbuliukai ir truputį suputos. Nukelti nuo kaitros. Miltus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilti paplaktus kiaušinių trynius ir viską labai gerai ištrinti. Į miltų mišinį per tris kartus supilti šiltą, bet ne verdantį pieno ir sviesto mišinį. Supylus kiekvieną trečdalį labai gerai išmaišyti. Tešlą būtina intensyviai plakti šluotele, kad neliktų gumuliukų. Plakti plaktuvu nerekomenduojama, nes į tešlą pateks per daug oro ir kanelės iškeps netolygios. Jeigu lieka gumuliukų, tešlą galima perkošti per smulkų sietelį. Supilti romą, išmaišyti. Tešla turi būti labai skysta. Indą su tešla uždengti maistine plėvele ir palikti bręsti šaldytuve 24–48 valandas.

Prieš kepant formeles gerai atvėsinti šaldytuve ir patepti tirpintu sviestu. Tuomet sviestas pasiskirstys tolygiau, nesutekės ant dugno. Į formeles pripilti tešlos – apie 4/5 formelės.

Kaneles kepti iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Galima kepti tokioje temperatūroje 15 minučių, jeigu patinka labiau apkepusios, tvirtesnės kanelės. Tuomet (kanelių iš orkaitės netraukiant) temperatūrą sumažinti iki 180 °C ir toliau kepti dar 45–60 minučių. Kanelių viršus turi paruduoti. Jos, iš pradžių pakilusios, turi nusileisti ir užimti maždaug tiek formelės, kiek buvo įpilta tešlos. Tuomet kaneles iš formelių išversti, kad jų dugnai atsidurtų viršuje, sudėti ant grotelių ir palikti atvėsti, sutvirtėti. Skanauti galima vos šiltas arba visiškai atvėsusias.

Kanelės

Daugiau Prancūzijos ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)