Vokiško patiekalo sėkmės istorija, prasidėjusi Amerikoje

Manoma, kad šiuolaikinės formos ir sudėties dešrainiai buvo sukurti Vokietijoje, o tikrojo populiarumo susilaukė tik XIX amžiaus antroje pusėje, kai buvo pradėti gaminti Jungtinėse Amerikos Valstijose. Kaip ir daugumą kitų, pasaulyje gerai žinomų patiekalų, taip ir dešrainius, į šį žemyną atvežė emigrantai iš Europos.

Iki šiol nėra tiksliai žinoma, kas tikrasis šio kultinio užkandžio pradininkas Amerikoje, tačiau istorijoje minimi net keli asmenys, reikšmingai prisidėję prie šio patiekalo populiarinimo. Vieni šaltiniai teigia, kad patiekalo sėkmės istorija prasidėjo 1871 metais, kai vokiečių kepėjas Charlesas Feltmanas Niujorke atidarė pirmąjį dešrainių kioską „Coney Island“, kiti pradininku laiko barų savininką Chris Von de Ahe, kuris dešrainiais pradėjo prekiauti beisbolo rungtynių metu.

Šiandien šiuo užkandžiu galime mėgautis bet kurioje pasaulio šalyje ir kiekvienoje jų atrasti naują bei savitą jo paruošimo būdą.

Tas pats patiekalas, bet kaskart naujas jo skonis

Skanaus dešrainio paruošime svarbiausi du ingredientai – bandelė ir dešrelė. Jei šie produktai bus švieži, kokybiški ir tinkamai paruošti, jau turėsite puikų rezultatą. Pasirinkdami visus kitus priedus, galite drąsiai improvizuoti ir naudoti ne tik daržoves bei mėgstamus padažus, bet taip pat ir įvairius pagardus, kuriuos dedate į kitus patiekalus. Tam, kad kiekvienas galėtų mėgautis norimo skonio dešrainiu, visus priedus geriausia paserviruoti atskirai ir leisti kiekvienam pasirinkti tai, ką labiausiai mėgsta.

Rezultatas priklausys nuo mėsos kokybės

Ruošiant dešrainius pagal vokišką receptą, įprastai naudojama iš kiaulienos pagamintos ir lengvai parūkytos „Frankfurto“ dešrelės. Tai klasikinis ir itin populiarus pasirinkimas, bet tikrai – ne vienintelis. Dešrainiams galima naudoti ne tik kiaulienos, bet ir jautienos bei vištienos dešreles, virtas, rūkytas arba pagamintas iš šviežios mėsos. Svarbu tik, kad jos būtų plonos, šviežios ir kokybiškos.

Norfa“ asortimente galima rasti pačių įvairiausių aukščiausios kokybės dešrelių. Tarp virtos produkcijos pačios paklausiausios – „Pieniškos“, „Piemenėlio“, „Ekstra“ bei iš kalakutienos gaminamos dešrelės, o kepamų grupėje dažniausiai pasirenkamos „Klasikinės“ ir iš vištienos arba kalakutienos pagamintos dešrelės.

Visi mėsos gaminiai į parduotuves pristatomi tiesiai iš atnaujintos „Rivonos“ mėsinės. „Mėsos kokybei taikome itin aukštus reikalavimus, tad ne vienerius metus dirbame išskirtinai tik su tais ūkiais ir tiekėjais, kurių ūkiuose paisoma auginimo technologijų. Skerdykla dirba pagal kasdien iš parduotuvių gaunamus užsakymus ir šio poreikio ribų neperžengia. Todėl šviežia mėsa nesandėliuojama, o iškart po pirminio apdorojimo išvežama į parduotuves“, – sako „Rivonos“ mėsinės vadovas Juozas Lebrikas. Tokie patys aukšti standartai taikomi ir visiems virtiems, vytintiems bei kitais būdais paruoštiems mėsos gaminiams, gaminamiems „Rivonos“ mėsinėje.

Naudodami aukštos kokybės mėsos produktus, visada būsite tikri rezultatu, net jei improvizuosite ar dešrainius ruošite pirmą kartą.

Ieškantys naujų skonių, vietoje klasikinės bandelės gali pasirinkti su grūdais ar natūraliais priedais

Dešrainių gaminime ne mažiau svarbus ir tinkamos bandelės pasirinkimas. Tikrieji dešrainių mėgėjai pasakytų, kad bandelę geriausia pasigaminti pačiam, tačiau jas taip pat galima įsigyti ir jau paruoštas – iškeptas arba šaldytas, bet kuriame didesniame prekybos centre.

Įprastai dešrainiams naudojama minkšta, pieniška bandelė, turinti šiek tiek saldumo. Tie, kam patinka atrasti naujus skonius, gali išbandyti ir bandeles pagamintas iš įvairių grūdų ar pagardintas priedais. Kadangi šis produktas – vienas iš pagrindinių ingredientų, pakeitus jį, gali stipriai pasikeisti ir jums jau įprasto patiekalo skonis. Nepriklausomai nuo to, kokią bandelę pasirinksite, patiekiant dešrainį, ji turi būti karšta, iš išorės šiek tiek apskrudusi, o viduje minkšta.

Tobulo skonio naminių dešrainių receptas – užtruksite vos 20 minučių.

4 porcijoms reikės:

  • 4 šviežiai iškeptų trumpų prancūziškų batonų;
  • 4 šviežios mėsos plonų jautienos arba kiaulienos dešrelių;
  • 100 g sultenės salotų;
  • 2 avietinių pomidorų;
  • 2 trumpavaisių agurkų;
  • kepintų traškių svogūnų;
  • garstyčių;
  • aitriųjų paprikų padažo;
  • natūralaus pomidorų padažo.

Gaminimas:

Įkaitintoje orkaitėje ar grilyje iškepkite šviežios mėsos dešreles. Batonus perpjaukite išilgai ir šiek tiek paskrudinkite orkaitėje ar grilyje.

Į paruoštą batoną sudėkite sultenės lapus, ant jų dėkite iškeptą dešrelę ir pagardinkite visais padažais. Prie dešrelės šonų sudėkite plonesniais griežinėliais supjaustytas daržoves.

Paruoštą dešrainį apibarstykite kepintais traškiais svogūnais.

Šaltinis
Temos
Projektas „NORFA Mėsos klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją