Daugybė rožinės sriubos versijų

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, pranešime žiniasklaidai sako, kad šaltibarščiai turi itin daug skirtingų versijų, tačiau ruošiant bet kurį variantą namuose – sutaupysite.

„Tiksliai pasakyti, kiek galima sutaupyti gaminant šaltibarščius namuose, sudėtinga. Tai priklauso nuo to, ar pirksite konservuotus burokėlius, ar patys virsite šviežius, gaminsite tirštesnę sriubą ar skiesite ją vandeniu. Tačiau net ir ruošiant šaltibarščius dabar, kai vos pasirodė švieži lietuviški agurkai ir bulvės iš Pietų, neišleisite nė 10 eurų“, – dalijosi V. Juodkazienė.

Anot jos, nepaisant skirtingų šaltibarščių variantų, yra keletas triukų, kurie tinka visoms šios sriubos versijoms.
„Visų pirma, naudokite labai gerai atšaldytus produktus, kefyrą ir burokėlius prieš gaminimą net galite trumpai palaikyti šaldymo kameroje. Jei norite ryškesnės spalvos, naudokite konservuotus ar marinuotus, o ne virtus burokėlius. O, jei labiau mėgstate pastaruosius, tuomet spalvą šiek tiek paryškinti, o taip pat rūgštelės suteikti gali šlakelis obuolių acto arba citrinos rūgšties“, – sako prekybos tinklo atstovė ir dalijasi dar keliomis gudrybėmis, padėsiančiomis paruošti itin skanius šaltibarščius.

* Naudokite šviežius ingredientus. Nors gaminant šaltibarščius su ilgavaisiais agurkais ir praėjusio sezono bulvėmis galima dar daugiau sutaupyti, vis tik rekomenduojama rinktis šviežio derliaus daržoves. Šviežumas turi tiesioginės įtakos šios sriubos skoniui.
* Jei norite itin kvapnių ir pilnų skonio šaltibarščių, prie supildami kefyrą, susmulkintus krapus ir svogūnų laiškus šaukštu ar šakute gerai sutrinkite su druska bei pipirais, palikite pastovėti porą minučių.

* Drąsiai improvizuokite. Pabodus valgyti klasikinius šaltibarščius, galite juos papildyti ne tik šviežiais, bet ir marinuotais agurkais, sūriu ar net krienais. Jei mėgstate aštriau, sriubą galite pagardinti sutrintu česnaku ar net Chalapos paprika.

* Reguliuoti tirštumą – paprasta. Jei susimaišėte jūsų skoniui per tirštus šaltibarščius, juos atskiesti galite atšaldytu virintu vandeniu arba pienu. O jei nutiko atvirkščiai – sriubai tirštumo suteiksite ne tik pridėdami daugiau ingredientų, bet ir įmaišę porą šaukštų grietinės arba dalį daržovių sutrynę elektriniu smulkintuvu.

* Leiskite pastovėti. Kai jau sumaišysite šaltibarščius, bent kelioms valandoms palikite juos šaldytuve. Taip atsiskleis ir susijungs visi ingredientų skoniai.

Jei patarimus patikrinti norite patys, išbandykite šį klasikinių šaltibarščių receptą.
Naminių šaltibarščių receptas

Reikės:

480 g konservuotų burokėlių
900 g kefyro (2,5 proc. riebumo)
3 vnt. šviežių trumpavaisių agurkų
3 vnt. kietai virtų kiaušinių
Saujelės smulkintų šviežių arba šaldytų krapų
Žiupsnelio druskos, pipirų
10–12 vnt. bulvių

Gaminimas:

* Dubenyje sugrūskite smulkintus krapus ir svogūnų laiškus su druska bei pipirais ir porai minučių atidėkite į šalį.

* Tuo metu gabalėliais supjaustykite agurkus ir kietai išvirtus kiaušinius, juos sudėkite į puodą. Čia supilkite gerai atšaldytą kefyrą, konservuotus burokėlius, suberkite su prieskoniais anksčiau sugrūstas žoleles. Viską išmaišykite, paragaukite. Jei reikia, sriubą papildomai pasūdykite, atskieskite arba patirštinkite.

* Puodą pastatykite į šaldytuvą. Po poros valandų gerai atšalusią sriubą tiekite su išvirtomis arba keptomis šviežiomis bulvėmis. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)