Alfas kartu su krautuvėlės „Virsi tu“ įkūrėja Inga Kozlovskiene aiškinsis, kaip reikia taisyklingai virti makaronus, kad jie nepervirtų ir atskleistų tikrąjį savo skonį. Be to, sužinosime, kodėl verdant juos nereikėtų pilti aliejaus?

Kokius makaronus išskirtumėte?

Tai būtų visų labai mėgstami taljateliai – lakštiniai, ploni makaronai, kurie verda 1–2 minutes. Šie makaronai yra aukščiausios rūšies, nes daromi iš kiaušinių trynių. Šiaušti spagečiai labai gerai sugeria padažą, geriau nei įprasti spagečiai. Tai išskirtiniai, labai skanūs makaronai. Gaminame ir spalvotus makaronus su burokėlių ar špinatų tyre. Tokie makaronai ypatingai patinka vaikams, o tėveliai džiaugiasi, kad su šiais makaronais vaikai gauna ir daržovių.

Kokius padažus reikėtų derinti prie tam tikrų makaronų?

Taljatelius būtų galima valgyti su pesto padažu. Jei atvažiuotumėte į Boloniją ir pasakytumėte, kad norite spagečių su Bolonijos padažu, jie labai supyktų, nes tai yra sunkus padažas. Tokius padažus reikėtų derinti su labai lengvais makaronais. Spagečius derinkite su aliejiniais, tirštesniais pomidorų ir grietinėlės padažais. Vamzdelio formos makaronai labai skanūs, nes juose užsilaiko padažas. Prie pašiauštų spgečių labai tiktų grybų padažas. Makaronai tiesiog prisigertų šio padažo ir būtų labai skanūs bei sultingi.

Makaronai

Kiek reikia pilti vandens verdant makaronus?

Svarbiausia pilti daug vandens. 100 g makaronų rekomenduojama pilti 1 l vandens. Gal namuose tiksliai ir nematuojame, bet svarbu, kad nuo makaronų būtų per sprindį vandens, kad jie turėtų, kur paplaukioti ir skleistis. Mitas, kad verdant reikia pilti aliejaus. Jis kaip tik gali dar labiau pabloginti situaciją, kadangi makaronai pasidengs juo ir nebeįsigers padažas. Kitas dalykas, makaronai nusėda į apačią, o aliejus plaukioja viršuje ir jų nepasiekia. Druskos reikia dėti tiek, kad vanduo būtų jūros vandens sūrumo, nes miltai mėgsta druską. 2 l vandens – 1 kupinas šaukštas druskos. Makaronas ne bulvė, jis druskos neprisigeria, tiesiog įgauna gerą skonį, pasidaro traškesnis ir nesulimpa. Makaronus dėkite į užvirusį vandenį. Svarbiausia skaityti etiketes, nes kiekvienas gamintojas nustato gaminimo reikalavimus. Jei makaronus reikia virti 3–4 minutes, bet dar juos ketinate troškinti padaže, virkite juos minute trumpiau. Būtinai maišykite. Išvirusių makaronų neperpilkite šaltu vandeniu, nes dings skonis ir makaronai labai greitai atšals.

Taip pat laidoje: kaip pasigaminti netikėtą bulvių košės apkepą be mėsos ir sočius sumuštinius su vištiena ir krevetėmis. Alfas kartu su maisto technologe atskleis, ką reikia daryti, kad lietinių blynelių tešla būtų elastinga ir neatsivalgoma. Ir kodėl tešlai reikia naudoti ir pieną, ir vandenį? O šunų augintojai sužinos, kaip pasigaminti išskirtinį kiaušinių indelio žaislą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)