Trečiadienio vakarą žymios šalies tinklaraštininkės ir maisto mylėtojai susirinko į naujos „Gardėsio“ daržovinės duonos su avokadais ir pomidorais pristatymą, kurio metu ragavo įdomiausias skrebučio su avokadu interpretacijas. Visos renginio dalyvės vieningai sutarė – žaliojo avokado skrebučio mada pasiekė ir Lietuvą.

„Kiekvieną kartą kurdami naujus ar tobulindami esamus duonos gaminius ieškome ingredientų, kurie būtų ne tik vertingi savo sudėtimi, bet ir atitiktų naujausias skonio tendencijas. Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose stebime didelio dėmesio sulaukusio skrebučio su avokadu populiarumą: nuo pusryčių lovoje iki maistingiausio užkandžio po treniruotės. Įvertinus, kad duona – neatsiejama šio patiekalo dalis, pristatome visišką inovaciją šio žaliojo patiekalo mylėtojams – duoną su avokadais ir pomidorais, kuri tobulai subalansuota skrebučiui su avokadu“, – renginyje pasakojo kepyklos „Fazer Lietuva“ komunikacijos ir marketingo vadovė Indrė Švelnytė.

Viena renginio dalyvių – tinklaraštininkė ir knygos autorė Simona Burbaitė – tikino, kad šio patiekalo populiarumą lėmė sveikos gyvensenos propagavimas.

„Tam, kad žmogus būtų sveikas ir gražus, svarbi subalansuota mityba, kuri turėtų tapti gyvenimo būdu, nuolatiniu palydovu, o ne trumpalaike ambicija. Šis požiūris pamažu tampa daugelio žmonių kasdienybe, o tai puikiai iliustruoja ir šiandieninės maisto pasaulio tendencijos, kuriose dominuoja toks maistingas produktas kaip avokadas. Man pačiai tenka nemažai keliauti į didžiausias mados, o taip pat ir maisto sostines, kur ir pastebėjau šią žaliąją „maniją“. Ir visai nesistebiu, juk ši daržovė – tai aukščiausios kokybės baltymų, riebalų ir angliavandenių šaltinis! Be to, juk maistas turi būti ne tik subalansuotas, naudingas ir skanus, bet dar ir estetiškai bei stilingai atrodyti – skrebutis su avokadu būtent toks!”, – sako S. Burbaitė.

Žymi desertų kūrėja Liucina Rimgailė taip pat pritarė, kad šio užkandžio populiarumui įtaką padarė ir jo patraukli bei ryški spalva.

„Duona ir avokadas – tai du dalykai, be kurių negaliu nė dienos. Ir šiandien tokių žmonių vis daugėja. Tačiau šis tandemas sulaukė pasaulinio pripažinimo ne tik dėl gero skonio, bet ir „Instagram-friendly“ išvaizdos. Didelę įtaką turi jo spalva – ryški, žalia, tokia gyva. Ji gražiai dera su kitomis spalvomis ir yra labai fotogeniška. Be to, pastaruoju metu labai populiaru valgyti bei fotografuoti vėlyvuosius pusryčius, o avokadas nuostabiai dera su Benedikto kiaušiniais, lašiša ir daugybe kitų produktų“, – sako L. Rimgailė.

Jai antrino ir žymi tinklaraštininkė, „KitchenJulie“ autorė Julija Steponavičiūtė, kuri tikino, kad ne mažiau svarbi skrebučio su avokadu dalis yra kokybiška duona.

„Duona – tai puikus maistingo ir greitai paruošiamo užkandžio pagrindas. Ji gali būti įvairių mineralinių medžiagų bei skaidulų šaltinis. Kai intensyviai keliaudavau dirbdama modeliu, nemažai metų vengiau bet kokios duonos, nesigilindama į detales. Dabar tai vienas produktų, kurių visuomet rastumėte mano virtuvėje. Būtent dėl duonos galime mėgautis tokiais super užkandžiais kaip skrebučiai su avokadu – manau, kad joks krekeris ar jo pakaitalas neatstotų pasitenkinimo, gaunamo iš skrudintos duonos riekės. Skrebutis su avokadu – tai subalansuotos ir sveikos mitybos sinonimas“, – sako J. Steponavičiūtė.

Duonos kepėjai taip pat tikina, kad skrebutis su avokadu – tai tarsi įrodymas, kad duona yra sveiką gyvenseną propaguojančios visuomenės mitybos dalis.

„Ši žalioji mada iš esmės pakeitė sampratą, kas mums yra skrebutis – tai kur kas daugiau, nei storas sluoksnis sviesto ir džemo. Tai maistingas ir kokybiškas užkandis, jeigu pasirenkame tinkamą duoną, kurioje daug skaidulinių medžiagų, mažai pridėtinio cukraus. Savo naujajame duonos gaminyje su daržovėmis siekėme kompromiso – kad tai būtų traškus ir gardus skrebutis, kuris tobulai derėtų su avokadu, tačiau, tuo pat metu, suteiktų papildomą maistinę vertę – skaidulų, baltymų, mineralų. Būtent to šiandien ieško kiekvienas sąmoningas vartotojas“, – renginyje pasakojo I. Švelnytė.