Žalias svogūnas mišrainėse – išskyrus šviežių daržovių salotas – yra didelė virtuvės klaida, bet kurį kulinarijos kūrinį paverčianti rūgščiu, gaižiu kratiniu. Todėl viskas labai paprasta – svogūną reikia apkepinti. Tai pagrindinė baltos mišrainės paslaptis.

Baltajai mišrainei reikės:

  • 6 bulvių
  • 2 morkų
  • 4 kiaušinių
  • 2 raugintų agurkų
  • 0,5 ilgavaisio šviežio agurko
  • stiklainio konservuotų žaliųjų žirnelių
  • 1 svogūno
  • 6–8 šaukštų rapsų aliejaus


Padažui:

  • 4 v. š. majonezo
  • 2 v. š. natūralaus jogurto
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1 a. š. cukraus
  • 1/3 a. š. maltų juodųjų pipirų