Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai
- 2,5 kg vištienos pagal jūsų marinatą (MO marinatas – kiekvieno po šaukštelį: druska, pipirai, prieskonių mišinys, vištienos prieskoniai, ciberžolė ir 10 skiltelių supjaustytų česnakų. Marinuoti maždaug 12 valandų.)
- 2,5 kg nuluptos bulvių
- aliejus (virimui)
- krapai
- 2 puodeliai (500 ml) miltų
- 1 šaukštelis pipirų
- 1 šaukštelis česnako miltelių
- 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio čili miltelių
Kiaušinių plakiniui:
- 4 kiaušiniai
- 1 puodelis (250 ml) pieno
Paruošimas
1. Išplakite kiaušinius ir įpilkite šiek tiek pieno.
2. Į miltus įdėkite prieskonių ir sumaišykite viską.
3. Į išplaktų kiaušinių mišinį įdėkite vištienos gabalėlį, tuomet į miltus. Vėl į išplaktus kiaušinius ir vėl į miltus.
4. Virkite vištieną maždaug 8-12 minučių arba kol jie tampa karamelinės rudos spalvos.
5. Gruzdinkite bulves.
6. Valgykite vištieną su bulvėmis bei mėgstamiausiu padažu arba be nieko.
Skanaus!