Reikės:

150 g medaus
110 g sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus (dėjau, kiek turėjau, muskovado, o trūkstamą kiekį – balto)
375 g miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto imbiero
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. druskos
1 didelio kiaušinio

Gaminimas:

* Medus, sviestas ir cukrus keliauja lydytis ant mažos ugnelės į puodo dugną. Svarbu pernelyg nesuskrudinti, nes cukrus ir medus to neatleis!

* Atidedam pravėsti, į tešlą sumaišom likusius produktus. Padedam pastingti į šaldytuvą, nes su šalta tešla dirbant geriausiai matosi raštai, jei tai aktualu.

* Kočiojam plonai, spaudžiame formelėmis sausainius. Kepame 180 laipsnių temperatūroje po 5-8 minutes (žiūrint, kaip storai ar plonai iškočiosite).

* Išeina kieti ir traškūs sausainukai, o jei norisi minkščiau – uždarom inde su pusele obuolio kuriam laikui. Valgom arba pakuojam ir iš visos širdies dovanojam.

Skanaus!

Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano šeimos kalėdinis receptas“. Jei ir jūs turite receptą, kuris per šventes nepalieka abejingų namiškių ir svečių, siųskite jį adresu konkursas@delfi.lt ir laimėkite ne vieną vertingą prizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)