4 asmenų šeimai reikės:

1 kg kiaulienos šoninės,

8 vnt. vidutinio dydžio bulvių,

1 arbatinio šaukštelio saldžios maltos paprikos,

1 arbatinio šaukštelio malto kumino,

druskos,

maltų juodųjų pipirų,

rupios druskos odelei,

pieno,

2-3 skiltelių česnako,

1 arbatinio šaukštelio dižono garstyčių,

žiupsnelio susmulkintos petražolės (geriausia šviežios),

alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

* Nusausiname kiaulienos šoninę ir įtriname ją paprika, kuminu, pipirais ir druska (išskyrus odelę). Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir guldome kiaulienos šoninę odele į viršų. Ant odelės beriame rupios druskos ir tolygiai ją paskirstome, kad ši būtų pilnai padengta.

* Tuomet kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-60 minučių, kol susidariusi druskos pluta atšoks nuo odelės. Po to ištraukiame kiaulieną iš orkaitės ir nuimame druskos plutelę.

* Grąžiname mėsą į orkaitę ir padidiname temperatūrą iki 250 laipsnių. Kepame maždaug 15 minučių arba tol, kol visa odelė pasidengs burbuliukais bei pasidarys traški.

* Kol kiauliena kepa, nulupame ir išverdame bulves. Sutrynus bulves, pilame pieno priklausomai nuo to, kokio tirštumo košės norime. Aš asmeniškai dievinu kreminės konsistencijos bulvių košę.

* Paruošus šoninę, leidžiame jai šiek tiek atvėsti, o per tą laiką pasigaminame padažą. Į dubenėlį sudedame smulkiais kubeliais supjaustytus pomidorus, česnako skilteles, dedame garstyčias, petražoles, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, pilame alyvuogių aliejaus iki norimos konsistencijos ir viską gerai išmaišome.

* Galiausiai supjaustome kiaulienos šoninę norimo dydžio gabaliukais. Patiekiame su pasiruoštu padažu ir bulvių koše.

* Prie šios gardaus ir riebaus patiekalo taip pat tinka šviežios salotos arba lengvos mišrainės.

Skanaus!

Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano šeimos kalėdinis receptas“. Jei ir jūs turite receptą, kuris per šventes nepalieka abejingų namiškių ir svečių, siųskite jį adresu konkursas@delfi.lt ir laimėkite ne vieną vertingą prizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)