Gaminimo procesas labai įdomus jau vien dėl trupinėlių, gaminamų iš maltų migdolų bei smulkių avižinių dribsnių, rudojo cukraus ir sviesto. Pamenu, kai artimieji pabudo, iš karto atskubėjo į virtuvę, užuodę imbiero bei apelsinų kvapą, kurie pripildė namus jaukumo ir tik dar labiau sustiprino šventinę nuotaiką.

Mano šeimą sužavėjo ne tik keksiukų skonis, nuostabus aromatas, bet ir jų išvaizda. Dabar šie imbieriniai keksiukai – tai mūsų tradicija be kurios neįsivaizduojame savo Kalėdų ryto.

Ingredientai:

190 g miltų,
4 šaukšteliai kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių,
geras žiupsnis druskos,
120 g rudojo cukraus,
2 šaukštai apelsinų žievelių,
200 ml stiprios kavos,
6 šaukštai aliejaus,
šauktas tarkuoto imbiero,
3 šaukštai apelsinų sulčių.

Trupiniams reikės:

50 g maltų migdolų,
50 g smulkių avižinių dribsnių,
50 g rudojo cukraus ir sviesto.

Gaminimo eiga:

* Miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską sumaišykite ir persijokite – kepinys bus puresnis. Suberkite cukrų, apelsinų žieveles ir dar kartą išmaišykite.

* Skystus produktus į dubenį pilkite tokia tvarka, kokia nurodyta recepte. Maišykite šaukštu.
Galiausiai supilkite apelsino sultis – tešla truputį pabals. Palaukite, kol vėl patamsės, ir sukrėskite į formeles (turėtų išeiti 12 keksiukų).

* Paruoškite trupinius: produktus sukrėskite į dubenį ir pirštų galiukais trinkite, kol pasidarys norimo dydžio trupiniai. Jais apibarstykite paruoštus keksiukus.

* Iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 25-30 min.

Skanaus!

Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano šeimos kalėdinis receptas“. Jei ir jūs turite receptą, kuris per šventes nepalieka abejingų namiškių ir svečių, siųskite jį adresu konkursas@delfi.lt ir laimėkite ne vieną vertingą prizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją