Youtube paskyros „Virtuvėje su pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą, kuriame su maisto tinklaraštininkais ruošia gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Šakšuka
Foto: DELFI

Ingredientai:

  • skardinė (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų,
  • mažas svogūnas (tinka ir baltas, ir raudonas),
  • nedidelė raudonoji paprika,
  • 2-3 česnako skiltelės,
  • 100 g avinžirnių (aš asmeniškai iš tingumo naudoju konservuotus, bet galima pakeisti virtais),
  • 4 kiaušiniai,
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • pusė a. š. malto kumino,
  • žiupsnis aitriosios paprikos (šviežios, džiovintos arba miltelių),
  • druskos pagal savo poreikius,
  • 1 a. š. cukraus,
  • 1 valg. š. trupinto fetos sūrio,
  • sauja šviežių petražolių,
  • gabalėlis sviesto kepimui.


Gaminimo eiga:

Šakšuka
Foto: DELFI


1. Susmulkinu visas daržoves. Į keptuvę įdedu gabalėlį sviesto, pakepinu pirmiausia papriką, tada svogūną, česnaką, galiausiai, kai viskas gražiai apkeps, sudedu nusausintus avinžirnius.

Šakšuka
Foto: DELFI

2. Ant bekepančių daržovių supilu prieskonius – druską, saldžiąją papriką, kuminą, aitriąją papriką.
3. Kai prieskoniai šiek tiek apkepa, supilu pomidorus. Pramaišau, įdedu cukraus, jeigu trūksta – druskos, ir leidžiu visai masei bent 10 minučių pasitroškinti.

Šakšuka
Foto: DELFI

4. Keptuvės turiniui išsitroškinus, padaže šaukštu padarau duobutes ir atsargiai įleidžiu kiaušinius.
5. Kai kiaušiniai iškepa (baltymas iškepa, o trynys lieka skystas), pabarstau feta ir petražolėmis.

Šakšuka
Foto: DELFI

Skanaus!

Šakšuka
Foto: DELFI