„Baigusi mokyklą dažnai pagalvodavau apie šį patiekalą, nes jo mano namuose negamindavo, bet aš jį labai mėgdavau mokyklos valgyklose. Kadangi recepto nežinojo nei mama, nei močiutė, ilgai ieškojau gero recepto, pagal kurį galimą būtų pasigaminti. Tačiau ir jį radus neįtiko skonis, tai pati pradėjau eksperimentuoti ir bandyti atkurti tą nostalgišką skonį“, – pasakoja Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Indrė.

Ir Indrei pavyko. Šiandien moters pagamintus pūkučius šeimoje mėgsta visi. Indrė pasakoja, kad visi artimieji su nostalgija atsimena pūkučius – iš mokyklos, studijų laikų ar apsilankymo valgyklose. Tačiau iki šiol šeimoje niekas nemoka jų pagaminti.
„Tad dabar dažnai šeimos narius nustebinu šiuo nostalgišku valgiu. Dažnai eksperimentuoju virtuvėje, bandau įvairių šalių receptus, bet tuo pačiu stengiuosi nepamiršti ir lietuviškos virtuvės receptų. Kartais juk taip norisi nostalgiško maisto. Tad kviečiu ir jus prisiminti šį patiekalą ir juo nudžiuginti savo šeimą!“ – dalijasi Indrė Denisovienė.

Ir turi vieną patarimą: svarbiausia batoną supjaustyti kuo smulkesniais kubeliais. Tada lengviau ir tolygiau jie aplips aplink mėsą.
Gardieji, nostalgiškieji pūkučiai

Reikės:

• 600 g faršo (naudojau kiaulienos ir jautienos)
• 7–6 riekelių batono
• 2 riekelės batono į faršą
• šiek tiek pieno (batono riekelėms išmirkyti)
• 1 kiaušinio
• 2 v. š. grietinės
• prieskonių: persilado, mango kario prieskonių, paprikos, druskos, pipirų, šiek tiek kmynų

Gaminimas:

1. Pirmiausia pasiruoškite džiūvėsėlius pūkučiams: smulkiais kvadratėliais supjaustykite batoną, sudėkite ant skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol apskrus.
2. Dvi riekeles batono užmerkite su šie ktiek pieno. Kai išbrinks, sudėkite į faršą, įmuškite kiaušinį, įdėkite kelis šaukštus grietinės, prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
3. Tada formuokite rutuliukus, juos aplipdykite džiovinto batono gabaliukais. Smarkiai paspauskite, kad jie laikytusi.
4. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30–35 minutes. Patiekite su bulvių koše ir salotomis. Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)