19
Kitas

Ukrainietiška raugintų kopūstų sriuba

Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

„Juk būna taip, kad kai jau užsimanai kokio patiekalo, negali sustoti galvoti, kol nepagamini ir neprivalgai. Mane kartais „apsėda“ mintys apie troškintus raugintus kopūstus. Tada gaminu ir su jumis dalijuosi skaniu ir lengvai pagaminamu receptu!“ – sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Kristina prideda: Jei nemėgstate pomidorų, nedėkite.

Reikės:

1 kg raugintų kopūstų
1 morkos
1 svogūno
1 šaukštelio kmynų
0,5 šaukštelio čiobrelio
1 šaukšto cukraus
250 ml vandens
skardinės konservuotų smulkintų pomidorų be odelės (400g)
350 g rūkytų dešrelių (karšto rūkymo)

Kaip gaminti:

* Kubeliais supjaustau vieną svogūną, burokine tarka sutarkuoju vieną didesnę morką.
* Į įkaitintą puodą (kuriame troškinsiu kopūstus) pilu šiek tiek aliejaus, verčiu smulkintas daržoves. Beriu šaukštelį kmynų, 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių – vis pamaišydama kepinu apie 5 min. ant vidutinės ugnies.
* Tuomet į puodą verčiu raugintus kopūstus. Mano rauginti kopūstai nėra rūgštūs, todėl jų neploviau, na o jei rauginti kopūstai rūgštūs, reikėtų perplauti juos vandeniu.
Kopūstus užpilu 250 ml vandens. Beriu šaukštą cukraus – sumaišau.
* Skardinė smulkintų konservuotų pomidorų keliauja į puodą prie kopūstų – viską sumaišau. Jei pomidorų nemėgstate ar pamiršote nusipirkti, nedėkite visai – gardu ir be jų.
* Kai puodas užverda – ugnį sumažinu, uždengiu dangtį ir troškinu apie 50 min. ant silpnos ugnies.
* Kai kopūstai pasitroškina, į puodą verčiu 350 g pjaustytų karšto rūkymo dešrelių – sumaišau. Puodą uždengiu ir troškinu dar apie 10 min. Patiekalas paruoštas!
* Prie šių troškintų kopūstų visuomet išverdu bulvių – labai tinka.
Gaminantiems skanaus.

19
Kitas

Ukrainietiška raugintų kopūstų sriuba

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)