Tačiau kartais būna, kad restoranas – kaip Krymo tiltas, kurio sunaikinimas yra, kaip šventė. Buvo Kaune toks blogiausias šalies restoranas „Kamakura“, paspirgėjo, traukuliais kratėsi, žadėjo į teismus duoti ir galiausiai užsidarė.

Blogiausiojo vieta tuščia ilgai nebuvo. Praėjo pandemija, ir štai vėl turime jau naują tragediją, tik šį kartą Vilniuje. Pavadintas „Lagom“, kad ir ką tai reikštų. Sako, jis susijęs su Baltarusijos imigrantais, lyg kažkoks socialinis projektas, bet negaliu tvirtai teigti. Vienintelė sąsaja su Baltarusija: jis beviltiškas, kaip tos šalies opozicija su balionėliais ir muzika, ir neturi nė vienos minties, kaip išrinktoji, bet jokios funkcijos neatliekanti to krašto atstovė Cichanouskaja, kurios darbas yra daryti gėdą Baltarusijai: ji kalba vien vaikiškas banalybes ir ligi šiol nerado progos atsiprašyti, kad siūlė kreiptis į Putiną pagalbos ir vadino jį išmintingu. Čia Lietuvos bėda: Nobelio laureatą Alesį Beliackį 2011 metais išdavė Lukašenkai, ir nuodėmes išpirkinėja, globodami politikę, kuri net ne politikė, o išsigandusi namų šeimininke.

Lagom Bistro

Jūs klausite, kodėl čia rašau apie politikos nuobodybę, o ne apie maistą, bet neturiu didelio pasirinkimo: apie maistą restorane „Lagom“ galima rašyti tik iš pašaipaus kampo: čia kaip kalbėti apie Lietuvos kiną arba Mongolijos slidinėjimo kurortus. Ir dar atsivedėme gerus draugus, Aureliją ir Edgarą – kurie atvirai pripažino, kad dar taip blogai su mumis nėra valgę. Jie teisūs: restorano maistas buvo, lyg mobilus telefonas, gamintas Naujojoje Akmenėje: neįsijungia, neturi mygtukų ir gamintojai pamiršo net bateriją.

Aš gailiuosi, kad negaliu pasakoti apie vyną, nes reikėtų pacituoti padavėjos išminties perlus, kuri pranešė, kad vynas natūralus („Geras! O gal arbata pas jus skysta ir gaminama karšto vandens pagalba?“) – atrodė, kad ji tyčiojasi, nors tai netiesa. Ji nuoširdžiai nieko neišmanė, ir geriausias dalykas apie tą padavėją, kad ji buvo gal daugiau išmananti už virtuvės personalą, kuris tikrai dalyvavo kažin kokiame realybės šou, kuriame į virtuvę leidžia artistus, kurie anksčiau maistą regėjo tik televizoriaus ekrane. Nežinau, ką jie valgo patys? Nenorėčiau sužinoti.

Lagom Bistro

Pakaks pasakyti, kad atnešti vienam svečiui dvi alyvuoges ir vadinti tai šefo komplimentu yra kaip kažkoks vaikų žaidimas, tik tame žaidime suaugusieji prie stalo dar ir moka pinigus.

Šiaip patiekalai priminė kažkada madingą restoraną „Kitchen“ Vilniuje, Didžiojoje gatvėje, kur gamindavo mėgėjiškus patiekalus iš dešimtmečio senumo angliškų kulinarinių knygų – užtepėlės, marmalėlės ir kiti atradimai tiems, kas gyvenime buvo ragavęs tik batoną su majonezu, šlapdešrę ir virtą kondensuotą pieną „Rududu“. Tik „Kitchen“ priminė šeimininkę be talento, bet ir be noro nubausti svečius ir jiems atkeršyti. „Lagom“ šūkis galėtų būti: „Čia antrą kartą niekas neateina“.

Lagom Bistro

Ko labiau norėtumėt – visiškai ataušusios pastos ar pervirusios pastos su šalto skysto sūrio gumulu ant viršaus? Rinkitės.

Visus konkursus pagal blogumą laimėjo „kiaulienos šnicelis“. Aurelija net pasiteiravo padavėjos, ar tai šnicelis. Negaliu jos kaltinti: tokių šnicelių nebūna turbūt net okupuotame Luhanske. Tai buvo patiekalas, kaip spyris į dantis, apdegęs taukuotas nevalgomas gyvulinės kilmės gabalas, nuodėgulis iš gaisro apleistame name, kur net žiurkės nebesilanko, kietas ir šlykštesnis, negu viskas, ką teko vaikystėje valgyti sovietinės Lietuvos valgyklose, patiektas su kažkokia mišraine ar vinegretu, atrodančiu, kaip skrandžio turinys šeštadienio rytą, už €14.50.

Lagom Bistro

Viskas, gana. Už šias patyčias, šį gastronominį nusikaltimą, kratinį iš banalaus ir nevalgomo, už šefo komplimentus iš dviejų alyvuogių sumokėjome €121.50 – blogiausia vakarienė šiemet, blogiausiai išleisti pinigai, maistas, netinkamas net šiukšliadėžei, nes mano namie net šiukšliadėžė pratusi prie geresnių atliekų.

Viena žąsis iš penkių. Užkalt duris nedelsiant. Nuo tokio restorano norisi bėgti iš šalies, kaip Rusijos gyventojai bėga nuo Putino mobilizacijos.

Lagom Bistro, Visų Šventųjų g. 7, Vilnius. Tel. +370 619 18071 arba geriau tiesiai pavežėjams, kad iš ten išvežtų, kol nieko nespėjote suvalgyti. Facebook puslapis: https://www.facebook.com/102563755605024/.

Darbo laikas? Pirmadieniais ir antradieniais nuo 11:00 iki 17:00, nuo trečiadienio iki penktadienio – nuo 11:00 iki 23:00, šeštadienis nuo 10:00 iki 23:00, sekmadieniais nuo 10:00 iki 21:00, bet geriausia mintis būtų ten eiti, kai jie jau bus užsidarę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)