„Maison Pic“, Valansas, Prancūzija

Viešbutis ir restoranas „Maison Pic“ puoselėja daugelio prancūzų virtuvės kartų paveldą. Gastronominė Picų šeimos istorija prasidėjo nuo 1889 metų. Pirmąsias „Michelin“ žvaigždutes „Maison Pic“ restoranui pelnė André Picas, kuris gaminti išmoko iš savo motinos Sophie. Jo sūnus Jacques`as Picas pasekė tėvo pėdomis ir savo kulinarine meistryste sugrąžino restoranui pokario metais prarastą pripažinimą.

Šiandien „Maison Pic“ virtuvės šefe dirba Jacques`o dukra Anne – Sophie, kuri savo laiku apskritai nenorėjo turėti ką nors bendra su virtuve. „Maison Pic“ turi jau tris „Michelin“ žvaigždutes.


Šio restorano valgiaraštis yra gana kūrybiškas, nes Ann – Sophie Pic įkvėpimo semiasi iš japonų virtuvės. Pagrindinis jos koziris – unikalus patiekimo būdas. Dešimties patiekalų vakarienę sudaro patiekalai pasakiškais pavadinimais – „Nykstantis horizontas“, „Provanso vaismedžių sodas“ ir pan. Anne–Sophie restoranai iš viso yra pelnę 10 „Michelin“ žvaigždučių.

Kaina: 380 eurų vienam asmeniui už 10 patiekalų vakarienę (be gėrimų).

„Kyoto Kitcho Arashyama“, Kijotas, Japonija

„Kyoto Kitcho“ tinklas Japonijoje turi keturis restoranus, tačiau „Kyoto Kitcho Arashyama“, esantis Kijoto mieste, yra vienas garsiausių. Šis restoranas ypatingas ne tik tradicine japonų virtuve, bet ir vaizdinga vieta, kurioje jis įsikūręs.


Šiame restorane galima paragauti tradicinės japonų vakarienės kaiseki, kurią sudaro daugybė valgių: užkandis, sriuba, sašimis, šviežios žuvies sušiai, garnyrai, ant grotelių kepta mėsa, ryžiai, raugintos daržovės, vaisiai, žalioji arbata ir saldumynai. Ieškantys įdomesnių skonių gali rinktis vakarienę omakase, kurią sudaro keli šefo parinkti patiekalai.

Kaina: apie 280 eurų asmeniui už vakarienę kaiseki. Vakarienė omakase, parinkta šefo nuožiūra, vienam asmeniui kainuoja 700 eurų.

„Hotel De Ville“, Krisjė, Šveicarija

Viešbučio restoranui dabar vadovauja šefas Franckas Giovannini. Ši vieta yra klasikinės prancūzų virtuvės pavyzdys: tik patys šviežiausi produktai, skonio grynumas ir specialiai parinkti ingredientai, kurie gaminant maistą nemaišomi. F. Giovannini yra tvirtas sveikos mitybos šalininkas.


Ėrienos filė, midijos su šafranu, šukutės su klementinais ir gausus vynų pasirinkimas, užimantis 40 puslapių. Visi valgiaraščio patiekalai sukurti taip, kad nė vienas skonis nesikartotų. Šis restoranas turi tris „Michelin“ žvaigždutes.


Kaina: lengvi pietūs vienam asmeniui atsieis daugiau kaip 240 eurų. Aštuonių patiekalų pietūs asmeniui kainuoja daugiau nei 340 eurų, o 11 patiekalų gastronominiai pietūs – 410 eurų.

„Guy Savoy“, Paryžius, Prancūzija

Šis restoranas yra gerai žinomas maisto žinovams. Garsus prancūzų virtuvės šefas Guy Savoy yra atidaręs kelis restoranus ne tik Prancūzijoje, bet ir Las Vegase. Šio šefo restoranas yra prancūzų virtuvės pavyzdys – jį rekomenduoja restoranų apžvalgininkai iš viso pasaulio. Čia galite kaip reikiant pakratyti piniginę ir pasimėgauti trylikos patiekalų šefo vakariene.

Restorane yra šešios salės, kurių kiekviena pasižymi ypatinga atmosfera. Valgiaraštis labai įvairus: šukutės su pakrantės gėlėmis ir žolelių „ikrais“, artišokų sriuba su juodaisiais triufeliais, brandinti sūriai, o desertui – išskirtinės šokoladinės tartaletės. G. Savoy yra tikras menininkas, ir kiekvienas ingredientas į lėkštę dedamas ne atsitiktinai. Beje, šis garsus šefas buvo Gordono Ramsay mokytojas, o jo restoranui yra suteiktos dvi „Michelin“ žvaigždutės.

Kaina: pasiūlymas a la carte kainuoja 250 eurų asmeniui (be gėrimų). Aštuonių patiekalų pietūs atsieis 260 eurų (arba 335 eurų su keturiomis taurėmis vyno), o 13 patiekalų šefo meniu – 630 eurų asmeniui.

„Per Se“, Niujorkas, JAV

2004 metais atidarytas restoranas „Per Se“ yra virtuvės šefo Thomaso Kellerio sumanymas. Šioje vietoje susitinka naujoji amerikietiška ir prancūziška virtuvės. Kuo šis restoranas ypatingas? Visų pirma, puiki vieta (prie pat Centrinio parko), rafinuotas valgiaraštis ir prabanga. Kiekvieną dieną „Per Se“ virtuvės šefų komanda pasiūlo du meniu – specialų šefo pasiūlymą iš devynių patiekalų ir jo vegetarišką variantą. Patiekalų ingredientai kartotis negali.

Dėl Th. Kellerio meilės klasikinei prancūzų virtuvei ir jo gaminimo technikos galite mėgautis išties gardžiais ir dailiais patiekalais.

Pasak „Michelin“ ekspertų, šio restorano meniu yra tikras meno kūrinys. Patiekalai keičiasi kiekvieną dieną, todėl žmonės vis ateina čia paragauti ko nors nauja. Garsusis restoranų gidas rekomenduoja pasitikėti Th. Kelleriu ir mėgautis sezoniniais pasiūlymais, kurie visuomet būna puikūs. Šis restoranas turi tris „Michelin“ žvaigždutes.

Kaina: nuo 236 eurų asmeniui už septynių patiekalų pietus pirmą kartą į šį restoraną atvykusiems svečiams. Devynių patiekalų pietūs kainuoja apie 370 eurų asmeniui (įskaitant vieną gėrimą).

„Masa“, Niujorkas, JAV

„Masa“ – tai japonų restoranas Manhatane, pavadintas šefo Masos Takayano garbei. Jis buvo atidarytas 2004 metais ir smarkiai sužavėjo niujorkiečius savo paprastumu bei puikiais ingredientais. Maisto kritikai sako, kad dar niekur nebuvo ragavę tokių puikių sušių, kaip čia. Šiam restoranui yra suteiktos trys „Michelin“ žvaigždutės.

Patirtį restorane „Masa“ galima apibūdinti japonišku žodžiu omakase, kuris reiškia, kad klientas kiekvieno patiekalo parinkimą palieka šefui. Omakase metu šefas Masa pats ruošia patiekalus lankytojams. Maistu galima mėgautis ir prie hinoki prekystalio, kur šefas gamina patiekalus svečių akivaizdoje.


Kodėl „Masa“ yra išskirtinis ir brangus restoranas? Į jo meniu įtraukti triufeliai, Kobės jautiena ir specialiai iš Japonijos atvežta žuvis, o pačiame restorane sukurta ypatinga japoniško svetingumo atmosfera. Įdomu tai, kad šio restorano lankytojai raginami nesikvėpinti kvepalais, kad galėtų mėgautis maistu be blaškančių aromatų.

Kaina: apie 710 eurų asmeniui už omakase prie stalo salėje (be gėrimų ir mokesčių). Vakarienė hinoki vienam asmeniui kainuoja apie 900 eurų (be gėrimų ir mokesčių).

„Ultraviolet“, Šanchajus, Kinija

„Ultraviolet“ yra prancūzų virtuvės šefo Paulio Pairet, kurio maisto gaminimo metodas vadinamas „vaizdiniu avangardu“, vaisius. Ryškūs skoniai, apgaulinga regimybė ir ypatingas pojūtis burnoje. Šio restorano koncepcija yra paremta P. Pairet „skonio psichologijos“ („psycho-taste“) teorija, kuri teigia, kad skonio suvokimą galima koreguoti pasitelkus įvairius pojūčius ir emocinius dirgiklius. „Ultraviolet“ yra gavęs tris „Michelin“ žvaigždutes.


Kuo ypatingas šis restoranas? Išskirtinumas, šiuolaikinis dizainas, technologijos ir inovacijos, papildančios svečių patirtį. Dešimties žmonių vakarienė vyksta tik kartą per dieną. Aplink stalą stovi ekranai, garso kolonėlės ir sklinda ultravioletinė šviesa. Vakarienės metu patiekiama nuo 10 iki 20 patiekalų. Be to, P. Pairet trokšta išsaugoti paslapties bei netikėtumo efektą, todėl meniu niekada nesikartoja.

Kaina: apie 650 eurų asmeniui už bazinį pasiūlymą ir 1200 – 1360 eurų už specialią vakarienę.

„Sublimotion“, Ibisa, Ispanija

Jei ieškosite brangiausių pasaulio restoranų, tuomet restoranas „Sublimotion“ įsikūręs prie viešbučio „Hard Rock“ Ispanijos vakarėlių saloje Ibisoje, užimtų pirmąją vietą.

Per vakarienę, skirtą dvylikai žmonių, galima mėgautis ne tik kulinariniais šedevrais, bet ir papildytosios realybės šou su muzika bei atlikėjais. Svečius aptarnauja profesionaliai paruošti padavėjai, o tai, kas vyksta salėje, seka šefas, režisierius ir asistentai – viskas tam, kad jūsų vakaras būtų nepamirštamas.


Išskirtinį ir inovatyvų restoraną „Sublimotion“ įkūrė dviem „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotas ispanų virtuvės šefas Paco Roncero. 2014 metais šis restoranas pelnė Geriausios inovacijos maisto bei gėrimų srityje apdovanojimą.


Nuo to laiko „Sublimotion“ vilioja turtingiausius gurmanus iš viso pasaulio. Restoranas dirba tik vasaros sezono metu, nuo birželio pradžios iki rugsėjo pabaigos. P. Roncero sako, kad jo meniu paremtas Viduržemio jūros regiono patirtimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją