Pasak organizatoriaus Karolio Bakučio, festivalis, kaip ir kasmet, bus sutelktas į gurmaniškų burgerių kultūros ir jų gamybos amato puoselėjimą.

„Festivalio tikslas yra puoselėti gurmaniškų burgerių kultūrą. Tokie pasižymi savo kokybe ir produktų šviežumu. Mes stengiamės skleisti žinią apie gerą, kokybišką maistą, apie tai, kad visas maistas, kuris pagamintas iš gerų produktų, yra iš esmės tinkamas ir geras maistas. Taip siekiame paneigti mitus dėl burgerio kaip greito ir nekokybiško maisto. Kita priežastis yra ta, kad prieš dešimt metų į Lietuvą atėjusi burgerių banga subrendo ir auga. Šiuolaikiniai burgerių gamintojai yra profesionalai, išmanantys savo amatą ir šis festivalis yra dalis profesinės šventės, kur šio amato atstovai susirenka švęsti ir pasidalinti savo išskirtiniais burgeriais“, – pasakoja festivalio organizatorius.

Praėjusiais metais festivalio dalyviai lankytojams paruošė apie 30 skirtingų burgerių rūšių, šiemet jų žadama dar daugiau. Pasak K. Bakučio, renginyje dalyvaus 15-16 burgerių gamintojų. Kiekvienas iš jų paruoš po vieną specialų burgerį, kurį galima paragauti tik festivalyje. Šalia specialaus burgerio taip pat bus siūloma išbandyti dar dvi ar tris jau ištobulintas burgerių rūšis, tad renginio lankytojai galės atrasti net iki 50 skirtingų burgerių skonių. Praėjusiais metais galimybe paragauti išskirtinius burgerius pasinaudojo 7000 žmonių.

Festivalyje renginio organizatoriai dalinsis rekomendacijomis apie pasirinkto burgerio derinimą su gėrimu. Be to, jau antrus metus vyks aitriųjų pipirų valgymo varžybos, kurios, pasak organizatoriaus, su laiku taps tradicija. „Turime praeitų metų aitriųjų pipirų valgymo varžybų nugalėtoją. Tai yra titulas, kurį žmonės nori apginti, arba laimėti. Tai tampa tarsi savotiškos sporto varžybos“, – sako K. Bakutis.

Paklaustas, kuo šių metų festivalis skirsis nuo praėjusių, organizatorius teigia, kad atmosfera ir formatas išliks tokie patys, didžiausias skirtumas – burgeriuose. „Renginio dėmesys lieka į burgerį, į gerą skonį, gerą laiką ir laisvalaikį su draugais. Skirtumas, kuris kasmet labai juntamas, yra tai, kad renginio dalyviai stipriai profesionalėja. Jie randa vis naujų tendencijų iš užsienio, visokių receptų, burgeriai tampa vis kūrybiškesnis, vis įdomesnis ir skonių prasme lankytojams atsiranda vis didesnis pasirinkimas“, – teigia organizatorius.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Vilniaus Tymo turguje nuo 11:00 iki 00:00 val. Įėjimas į festivalį nemokamas. Renginio organizatoriai kviečia visus norinčius atvykti ir būti visą dieną, pasiimti pledą ir su burgeriais bei gėrimais įsikurti šalia Tymo turgaus esančiame Kudrų parke.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją