Karantino metu, kai visi restoranai maistą tiekė tik iššinesti, turėjome tradiciją kartą per savaitę užsisakyti maistą į namus. Dabar, kada restoranai jau gali aptarnauti lankytojus lauko terasose, šią tradiciją tęsiame aplankydami vis naujas vietas Vilniuje.

Jau seniai žinojome, kad netoli mūsų namų, Linkmenų g. 4, yra įsikūręs restoranas „Pizza & Nachos Pub“, garsėjantis savo gardžiomis picomis, pasta ir nachos. Tad pagaliau atvykus čia pavakarieniauti, mūsų pasirinkimas buvo paprastas. Nusprendėme išbandyti dvi skirtingas itališkas picas.

Pizza & Nachos Pub

Kadangi šiame restorane kiekvieną dieną siūloma paragauti vis naują dienos sriubą, pastą ir picą, pasiteiravome padavėjos, kokia yra šios dienos pica. Padavėja, kuri, beje, buvo tikrai maloni, pranešė, kad šiandien šefas Luca Brusonas siūlo paragauti „Prosciutto e Funghi“, tad ją ir užsisakėme, o kita pica, kurią išsirinkome iš meniu, vadinasi „Pepperoni & Salami“.

Laukdami savo užsakymo internete pasiskaitėme, kad čia picas gamina pats Luca Brusonas, iš nedidelio Italijos miestelio Veneto regione kilęs šefas, kulinarinius gebėjimus lavinęs įvairiuose Italijos regionuose ir Vokietijoje. Luca Lietuvoje gyvena nuo 2008-ųjų. Itališkos picos yra pačios gardžiausios, tad net neabejojome, kad daugiau nei 20 metų patirties turintis šefas mus nustebins neprilygstamo skonio picomis.

Pizza & Nachos Pub

Maisto ilgai laukti nereikėjo, mat pavakarieniauti atėjome apie 17 val., kai restorane dar nebuvo daug žmonių. Tačiau jau apie 18 val. restorano terasoje pradėjo rinktis vis daugiau žmonių. Šioje vietoje ypač patogu papietauti ar pavakarieniauti dirbantiems Konstitucijos prospekte, kadangi nuo restorano iki prospekto vos kelios minutės pėščiomis. Be to, sėdėjome restorano terasoje šalia gatvės, tačiau šis restoranas turi ir vidinę terasą. Abi lauko terasos yra erdvios ir jaukios, o restorano vidus atrodo labai unikaliai.

Pizza & Nachos Pub

Sulaukėme savo užsakymo. Pirmoji pica, „Prosciutto e Funghi“ (30 cm), kurios sudėtyje: pomidorų padažas, mocarela, virtas kumpis ir grybai, buvo paprasta, bet tikrai gardi. Nustebino traškus picos padas ir puikiai derantys skirtingi skoniai. Tokia pica patiktų vaikams ir tiems, kurie mėgsta švelnaus skonio picas. Ši pica kainavo 6 eurus.

„Prosciutto e Funghi“ pica

Antroji pica, „Pepperoni & Salami“ (30 cm), kurios sudėtyje: pomidorų padažas, mocarela, dešros pepperoni ir salami, rikotos sūris, alyvuogės ir saulėje džiovinti pomidorai – turbūt viena gardžiausių picų, kurias esu valgiusi. Niekad neteko valgyti picos su rikotos sūriu, kuris yra labai skanus ir tiesiog tirpsta burnoje. Visi ingredientai tiesiog tobulai derėjo tarpusavyje. Nenorėčiau nieko išmesti ar pridėti prie šios picos. Pica kainavo 8 eurus.

„Pepperoni & Salami“ pica

Picos buvo itin sočios. Mums dviems būtų užtekę ir vienos tokios picos, tačiau norėjome paragauti skirtingų skonių picų. Jeigu visą dieną nieko nevalgėte ir esate tikrai išalkę, ši pica ilgam numalšins alkio jausmą. Jeigu eisite papietauti arba pavakarieniauti dviese, rekomenduoju užsisakyti vieną picą ir vieną nachos porciją. Nors nachos dar neišbandėme, tačiau pastebėjome, jog kiti restorano lankytojai užsisakė šį patiekalą, kuris itin gardžiai kvepėjo ir atrodė labai skaniai.

Žinoma, toks maistas tikrai nėra tinkamas valgyti kiekvieną dieną, tačiau paįvairinti įprastą namų meniu irgi kartais norisi, tad labai rekomenduoju apsilankyti šiame restorane ir leisti sau pasilepinti gardžiu maistu. Mes tikrai grįšime čia paragauti ir kitų patiekalų, kuriais garsėja ši puiki vieta!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)