Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, pardavimai tik įrodo, kad pirkėjų kulinarijos favoritai yra mėsainis su vištienos maltinuku, keptas „Kijevo“ kotletas ir tradicinės „Cezario“ salotos su vištiena. Prekybos tinklo kulinarijos skyriuje šie patiekalai išperkami greičiausiai.

Mėgstami patiekalai – ką būtina įsidėmėti?


V. Juodkazienė sako, kad daugelis iš mūsų dažnu atveju nuvertina savo sugebėjimus virtuvėje ir neretai nuleidžia rankas net nepabandę. Maisto ekspertės teigimu, naudojantis keliais paprastais patarimais, paruošti kulinarijos eksperto vardo vertą patiekalą tikrai nėra taip sudėtinga.

„Visų pirma, svarbiausia – naudojami produktai. Rinkitės tik aukščiausios kokybės šviežius produktus, nes netgi vienas nekokybiškas ingredientas gali sugadinti viso patiekalo skonį. Antra, norint paruošti skanų patiekalą tikrai nebūtina naudoti gausybę skirtingų ingredientų. Priešingai, per didelis jų skaičius gali užgožti gaminamo patiekalo skonį“, – esminiais patarimais dalijasi maisto ekspertė.

Nebijokite eksperimentuoti

Cezario salotos

Maisto ekspertė pataria nebijoti eksperimentuoti su padažais ir naudojamais produktais. Taip mėsainis, tradicinės „Cezario“ salotos ar „Kijevo“ kotletas įgaus naujų skonių.

„Gaminant mėsainį siūlau vietoje riebesnio majonezinio padažo išbandyti liesesnį su jogurtu, o mėgstantys aštriau gali priderinti aitriųjų paprikų padažą. Taip pat nepagailėkite daržovių – į mėsainio vidų įdėkite ne vien salotų lapų, pomidorų, bet ir alyvuogių ar pievagrybių. Tas pats galioja gaminant „Kijevo“ kotletą: nepabijokite įdaro paįvairinti smulkintais žalumynais – petražolėmis, krapais, bazilikais. Sunkesniam maistui daržovės suteikia lengvumo“, – pasakoja ji.

O ruošiant daugelio itin mėgstamas „Cezario“ salotas V. Juodkazienė siūlo išbandyti kiek neįprastą padažą.

Cezario salotos

„Karštu vandeniu užpilkite kiaušinius, vėliau juos atvėsinkite. Tuomet kiaušinius kartu su alyvuogių aliejumi, „Vorčesterio“ padažu, garstyčiomis, citrinų sultimis, smulkintais česnakais ir parmezano sūriu sutrinkite iki vientisos masės. Pagal skonį alite pagardinti druska ir pipirais. Padažą galite užpilti ant salotų viršaus arba tiesiog sumaišyti, priklausomai nuo to, kokio intensyvumo pageidaujate“, – siūlo ji.

Maisto ekspertė sako, kad ruošiant „Kijevo“ kotletą namuose gaminti neužtruks ilgai, jei iš anksto pasiruošite sviestą ir tinkamai išmušite vištieną.

Kijevo kotletas

„Ruošiant šį mėsos patiekalą svarbu tinkamai išmušti vištieną – ji turi būti plona, kad būtų galima lengvai susukti į kotletą. Sviestą rekomenduoju pasiruošti iš anksto, kad spėtų tinkamai sustingti. Jį sumaišius su prieskoniais, padėkite ant maistinės plėvelės, susukite į storesnę virvelę ir palikite šaldiklyje stingti porą valandų arba per visą naktį. Jei sviestui pagardinti neturite šviežių krapų ir petražolių, tiks ir džiovinti“, – gaminimo paslaptimis dalijasi V. Juodkazienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)