Reikės:

  • 300 g valyto moliūgo
  • 1 kg vištienos arba kalakutienos
  • 180 g grybų
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 vidutinių svogūnų
  • Vieno kiaušinio
  • 1 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio
  • 1 šaukštelio saldžios/parūkytos paprikos
  • Druskos
  • Pipirų mišinio
  • Aliejaus patepimui

1. Į virtuvinį kombainą dėkite pjaustytą mėsą, česnaką, prieskonius, papriką,
druską ir į kelias dalis perpjautus svogūnus. Viską sumaišykite iki vientisos
masės.
2. Sutarkuokite per burokinę tarką moliūgą. Supjaustykite grybus vidutiniais
gabaliukais.
3. Į vieną indą sudėkite faršą, moliūgus, kiaušinį ir grybus, įberkite druskos ir
viską gerai išmaišykite.
4. Kepimo formą (duonos formos) išklokite kepimo popieriumi, ją apšlakstykite
aliejumi. Išdėkite faršą į formą. Apšlakstykite viršų aliejumi ir paskirstykite.
5. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite valandą 170 laipsnių temperatūroje su karšto
apipūtimo funkcija.

Alfo Ivanausko patarimai:

· Vietoje moliūgo galite naudoti cukiniją.
· Galite naudoti pievagrybius, baltuosius pievagrybius ar miško grybus. Grybus
prieš naudojant galite pakepinti.
· Svarbu išlaikyti santykį: viena dalis mėsos, viena trečioji dalies daržovių, nes
kitaip patiekalas bus labai minkštas.
· Formoje kepamas „zuikis“ išliks sultingesnis, nes neišbėgs sultys.
· Galite kepti ir keksiuko formelėse.
Sultingas naminis netikras „zuikis“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)