Reikės:

  • 1 kg kopūsto
  • 300 g saliero
  • Šaukšto druskos
  • Šaukšto cukraus
  • 6-8 šaukštų obuolių/vyno acto
  • 1 šaukšto maltos kalendros
  • 4-5 skiltelių česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 8 gvazdikėlių

1. Salierą bei kopūstą supjaustome degtuko pločio gabaliukais ir sudedame į patogų maišymui indą. Visus lapelius atskirkite, kaip parodyta laidoje.

2. Sudėkite cukrų bei druską.

3. Rankomis išmasažuojame kopūstą ir salierą.

4. Užpilkite actu ir gerai išmaišykite.

5. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėjus juos vėl išmasažuokite.

6. Ciberžolę, kalendrą ir gvazdikėlius pakaitinkite keptuvėje vos vieną minutę, kol pradės putoti, ir apšlakstykite kopūstus aliejumi ir paruoštu prieskonių mišiniu. Viską gerai išmaišykite.

7. Sudėkite į stiklinį indą ir labai gerai suspauskite, kad tarp kopūstų neliktų oro tarpų. Ant viršaus uždėkite kokio nors svorio, kad visi ingredientai būtų prislėgti ir pilnai apsemti marinatu.

8. Taip laikykite 2-3 valandas kambario temperatūroje, po to neuždarytus dėkite į šaldytuvą parai.

Patarimai:

  • Ciberžolė dedama labiau ne dėl skonio, o dėl gražios geltonos spalvos;
  • Jeigu norite galite įdėti burokėlių;
  • Mėgstantys aštriau gali kopūstus paskaninti aštria paprika;
  • Kopūstai labai tinka prie kotletų ir kitų mėsos gaminių, tačiau labai skanūs ir vieni.
Greiti marinuoti azijietiškai kopūstai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)