Žemaitiškas agurkų rauginimo būdas
Foto: DELFI / Modesta Meškė
Žemaitiškas agurkų rauginimo būdas
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Rauginimas greitam vartojimui:

  • 5 l vandens
  • 200 gramų druskos
  • tik vyšnių lapų
  • krapų ir česnakų

Žemaitiškas agurkų rauginimo būdas
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Vasariniam metodui naudojame nedaug ingredientų, nes tada agurkai nekeičia natūralios savo spalvos ir išlieka žali.

Trumpam laikymui – norint, kad greičiau agurkai įrūgtų, galiukus patariama nupjaustyti.

Rauginimui geriausiai tinka ką tik nuskinti švieži agurkai.

Vasariniu būdu užrauktus agurkus jau galima ragauti po paros.

Žemaitiškas agurkų rauginimo būdas
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Rauginimas žiemai:

  • 5 l vandens
  • 250 gramų druskos
  • vyšnių lapų
  • juodųjų serbentų lapų
  • česnakų
  • krapų
  • krienų lapų
  • ąžuolo lapų

Žemaitiškas agurkų rauginimo būdas
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Vienas svarbiausių dalykų prieš pradedant raugti agurkus – juos palaikyti šaltame vandenyje 2-3 valandas. Todėl, kad prisisotintų reikiamą kiekį drėgmės, nes priešingu atveju agurkai į save pasisavins sūrymą ir stiklainyje pamažės vandens.

Sudėti į stiklainį žalumynus ir visus kitus ingredientus. Agurkus sustatyti į stiklainį ir užpilti šaltu sūriu vandeniu. Uždaryti plastikiniu dangteliu ir laikyti šaltai. Tokiu būdu įraugtus agurkus galima išlaikyti iki 3 metų.

Žemaitiškas agurkų rauginimo būdas
Foto: DELFI / Modesta Meškė