Jų teigimu, jautienos skoniui įtakos turi ne tik pasirinkta mėsa, bet ir jos malimas, formavimas. Be to, tikruose burgeriuose neturi būti jokių papildomų mėsą sulipdančių priedų, o skaninama tik druska ir pipirais.

Burgerių inžinieriai pataria naudoti tik aukščiausios kokybės lietuvišką jautieną. Patys ją brandina drėgnuoju būdu vakuume 14 dienų. Kiekvieną dieną porą kartų brandintą jautieną mala, kad viskas būtų šviežiai pateikta. Maltinio pagrindą sudaro jautienos krūtininė ir sprandinė, dėl sultingumo dar papildomos riebaline dalimi. Ilgai ieškoję ir degustavę skirtingą jautieną, surado tinkamas minėtų dalių proporcijas, kad būtų tiek patraukli spalva, tiek sultinga mėsa.

Jie taip pat rekomenduoja kepamo jautienos maltinio daug kartų nevartyti. Iš pradžių apkepti vieną pusę 3–4 minutes, apvertus – tiek pat laiko kitą. Mėsos negalima badyti, ji turi „užsitraukti“, kad neišbėgtų sultys. Tradicinio burgerio mėsa turi būti rožinė, o jos vidus pasiekti 52–54 laipsnių temperatūrą.

Iš 10 originaliai sukurtų burgerių technologai siūlo pabandyti namų sąlygomis pasigaminti vieną iš populiariausių jų patiekalų – klasikinį burgerį.

Klasikinis burgeris

  • Brioche bandelė
  • Brandintos jautienos mėsos paplotėlis (180 g)
  • Šoninė (50 g)
  • Čederio sūris (35 g)
  • Naminis alioli padažas (50 g)
  • Naminis pomidorų padažas (30 g)
  • Marinuoti agurkėliai (15 g)
  • Marinuoti svogūnai (15 g)
  • Salotos


Pirmiausia reikia išsirinkti tinkamą jautieną – iš patikimo ūkininko ar patikimos parduotuvės. Galima pirkti jau paruoštą jautienos maltinuką arba atskiras jautienos dalis ir susimalti. Burgerių inžinieriai siūlo mėsą formuoti iš 180 g. Jeigu maltinukas bus per plonas, jis per greitai keps ir nepavyks išgauti rožinės spalvos, o jeigu per storas – tuomet ilgai keps ir gali apdegti.

Išskirtinis burgerio ingredientas – naminis alioli majonezas, kurį sudaro alyvuogių aliejus, kiaušinių tryniai, česnakai, šiek tiek rūgštelės, druska, pipirai ir garstyčios. Jį siūloma pasiruošti prieš kepant maltinuką.

Maltinuką dedame arba į paprastą keptuvę, arba į grilio keptuvę, o jeigu lauke – į uždarą grilių. Temperatūra turėtų būti apie 200-210 laipsnių. Maltinuką ant vienos pusės kepame 4 minutes, tuomet apverčiame, uždedame sūrį ir dar 4 minutes kepame ant kitos pusės. Kol maltinukas baigia kepti, apskrudiname šoninę.

Perpjautą bandelę pašildome orkaitėje ar ant keptuvės, o jeigu lauke – tame pačiame grilyje. Bandelės paviršius turėtų tapti traškus, o vidus išlikti minkštas.

Kai viskas paruošta, tuomet ant apatinės bandelės pusės tepame alioli padažą, dedame marinuotus agurkus, marinuotus svogūnus, salotos lapą, maltinuką su sūriu, skrudintą šoninę. Ant viršaus uždedame viršutinę bandelės dalį, apteptą alioli ir pomidorų padažais. Klasikinis burgeris paruoštas. Skanaus.

Burgerį patogiau valgyti rankomis, jeigu jį apverčiate.

Klasikinis burgeris
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)