Vištienos, ryžių ir brokolių apkepėlė


5 porcijos

Reikės:

  • 1,5 stiklinės nevirtų mėgstamų ryžių (aš naudojau basmati)
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 300 g fermentinio sūrio
  • 250 g pievagrybių
  • 1 brokolio galvos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 400 ml (1 2/3 stiklinės) riebios grietinėlės
  • 80 ml (1/3 stiklinės) pieno
  • 1 saujos vyšninių ar slyvinių pomidorų
  • 3 skiltelių česnako
  • 3 valg. š. sviesto
  • 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. kario miltelių
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. česnako miltelių
  • 0,5 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • 2 žiupsnelių džiovinto raudonėlio

Vištienos, ryžių ir brokolių apkepėlė
Foto: Recepto autorė


Gaminimas:

1. Vištieną supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su kario, česnako ir saldžiosios paprikos milteliais, druska, juodaisiais pipirais. Po to įmaišome alyvuogių aliejų. Vištieną paliekame šaldytuve marinuotis.

2. Ryžius išverdame pagal pakuotės instrukcijas ir atidedame į šalį.

3. Brokolį supjaustome nedideliais gabalėliais. Puode užverdame vandenį, sudedame brokolį, verdame 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Po to nupilame vandenį ir atidedame į šalį.

4. Svogūną ir česnako skilteles nulupame. Svogūną susmulkiname, česnaką sutriname česnako spaustuku. Pievagrybius supjaustome storesniais griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname sviestą ant vidutinės ugnies, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja, tada sudedame česnakus, kepiname apie 1 minutę. Sudedame pievagrybius, išmaišome ir kepiname apie 4-5 minutes, vis pamaišant, kol pievagrybiai suminkštėja. Pagardiname druska, pipirais.

5. Didelę keptuvę įkaitiname ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 3 minutes vieną pusę, nemaišome ir 3 minutes kitą. Po to sudedame pievagrybius su svogūnais, išmaišome ir pakepiname dar minutę ant silpnos ugnies. Atidedame į šalį.

6. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

7. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, atidedame saują į šalį. Didesniame inde pieną sumaišome su grietinėle ir didžiąja dalimi sūrio.

8. Į didelį kepimo indą sudedame ryžius, išlyginame paviršių (galite kepti ir individualiuose, mažesniuose kepimo indeliuose). Tolygiai paskirstome vištienos gabalėlius, užpilame grietinėlės-sūrio mišiniu, išdėliojame brokolio gabalėlius, perpus perpjautus pomidoriukus ir apibarstome likusia sauja sūrio. Kepame 20 minučių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią apkepėlę apibarstome raudonėliu ir patiekiame.

Skanaus!

Vištienos, ryžių ir brokolių apkepėlė
Foto: Recepto autorė