Atėjo metas ir kompotui, nes kai tik iš turgaus parsinešiau pirmą ryšulėlį gražių raudonų rabarbarų, vyras paklausė: o kompoto išvirsi?

Tad, kai oras nuostabus, mes atsigaiviname šaltu gėrimu.


Didelis ąsotis kompoto

apie 30 minučių + atvėsinimas

  • 800 g rabarbarų (pas manę buvo raudoni),
  • 150 g braškių,
  • 150 g cukraus (reguliuokite pagal savo skonį),
  • 1,5 l vandens,
  • šlakelis citrinos sulčių.


Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2-3 cm griežinėliais. Užpilkite, kad apsemtu šaltu vandeniu ir atidėkite į šoną 15 - 30 minučių.

Tuo metu išvirkite cukraus sirupą. Į puodą suberkite cukrų, užpilkite vandeniu ir užvirinkite.

Nupilkite nuo rabarbarų vandenį ir rabarbarus suberkite į cukraus sirupą. Braškes nuplaukite ir supjaustykite per puse, sudėkite į puodą. Vėl užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.

Pertrinkite kompotą per sietelį, kad visi tirščiai pasišalintu (galite ir palikti, jeigu mėgstate), pagardinkite citrinos sultimis.

Atšaldykite.

Rabarbarų ir braškių kompotas

Galite naudoti ir kitokias uogas ar vaisius.