Reikės (2 porcijoms):

  • 130 g šaldytų špinatų
  • 1/4 puodelio anakardžių (30 g; mirkytų prieš tai bent 4 val. vandenyje)
  • 1/2 puodelio konservuotų smulkintų pomidorų (arba šviežių)
  • 2/3 puodelio vandens
  • Nedidelio svogūno
  • Skiltelės česnako
  • 2 šaukštelių kokosų aliejaus
  • Po 1/2 šaukštelio ciberžolės, kario, kalendros, kumino
  • 1/4 šaukštelio rūkytos paprikos
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • Saujos šviežių špinatų
  • 1 pakelio tofu (150 g)
  • 1/2 šaukštelio paukštienos prieskonių

Kaip gaminti:

1. Atitirpintus špinatus kartu su anakardžiais, pomidorais ir vandeniu sumalame maisto smultintuvu.
2. Tofu supjaustome kubeliais, pakepiname iš abiejų pusių.
3. Bebaigiant kepti, beriame paukštienos prieskonius, išmaišome ir atidedame tofu į šoną.
4. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname keptuvėje su kokosų aliejumi.
5. Vėliau kartu pakepiname susmulkintą česnaką, o po to sudedame visus prieskonius.
6. Sumažiname kaitrą, supilame špinatų padažą ir gerai išmaišome.
7. Sudedame šviežius špinatus ir dar kiek patroškiname.
8. Patiekti galima kaip norisi - tofu įmaišyti į padažą; arba jį supilti į dubenėlį ir tofu sudėti ant viršaus; galima valgyti su ryžiais ar indiška naan duonele, pabarstyti kepintais anakardžiais.

Skanaus!

Tofu su špinatų kario padažu

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų.

Receptu dalijasi tinklaraštis Folow your spoon.