Tai padarysime susmulkindami daržovę riekelėmis, gausiai apšlakstydami citrinos sultimis ir pabarstydami stambia kokybiška druska. Išmaišykite ir palikite valandai. Druska ir citrina pašalins nemalonų anyžių kvapą ir prieskonį.

Turguje pirkdami pankolius rinkitės plačius, išsipūtusius – femmine – moteriškos, o ne pailgus, siaurus, tvirtai sukibusiais sluoksniais – maschio – vyriškos rūšies pankolius. Nes moteriškieji – kur kas sultingesni, todėl labiau tinka salotoms.

Sicilijoje pankolių salotos laikomos vienomis sveikiausių – juk pankolyje gausu skaidulų, kalio ir kalcio. Derinys su apelsinais ir juodomis alyvuogėmis salotoms suteikia ne tik elegantiško aromato, bet ir patiekiant atrodo itin estetiškai.

Nepamirškite, kad juodosios alyvuogės privalo būti minkštos, be jokių papildomų prieskonių, nes pankolis jau sugėrė citrinos ir druskos skonį. Todėl papuoškime baltas pankolio riekeles tik smulkintomis petražolėmis.

Šios salotos nevalgomos kaip garnyras prie mėsos. Jomis tiesiog pabaigiama vakarienė. Gaivios sicilietiškos salotos puikiai išvalo burnos ertmę prieš desertą.

Jurga Jurkevičienė

Moterų maistas – sicilietiškos inkstus išvalančios pankolių salotos

Patiekalui pagaminti naudojame:

Ingredientai 4 asm.:

- 1 stambus pankolis
- 1 citrina
- 1 stambus apelsinas
- 100 g juodųjų alyvuogių
- pluoštas petražolių
- tyras alyvuogių aliejus
- juodieji pipirai iš malūnėlio
- druska

Gaminimas:

- nulupkite išorinius pankolio lapus, nupjaukite ūsus
- supjaustykite plonomis riekelėmis, atskirkite jas pirštais
- stiklo inde sudėtus pankolius pašlakstykite citrinos sultimis
- pasūdykite, pagniaužykite pirštais ir palikite valandai
- maždaug 0, 5 cm riekelėmis supjaustykite nuplautą apelsiną
- sudėkite į salotas, išmaišykite, kad išsiskirtų sultys
- patiekdami lėkštėje pabarstykite juodomis alyvuogėmis, išimdami kauliukus
- gausiai pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi
- pabarstykite susmulkintomis petražolėmis
- pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio

Sicilietiškos salotos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)