Šaltiena

Kokių ingredientų reikės?

1 l formos

  • 12 g želatinos
  • 500 ml jautienos sultinio
  • Kelių brokolio arba žiedinio kopūsto žiedynų
  • 1–2 šaukštų korėjietiškų morkų
  • 150 g virto jautienos liežuvio
  • 1 šaukšto krienų
  • 100 g žaliųjų žirnelių
  • 1 ilgavaisio agurko (patiekti)
  • Švelnaus majonezo (patiekti)
  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (patiekti)


Kaip gaminti?

1. Užmerkite želatiną 100 ml šalto sultinio 10–15 min. Kai želatina išbrinks, pašildykite tirpalą, kol ištirps, ir sumaišykite su likusiu sultiniu.

2. Į formą įpilkite želės tirpalo tiek, kad susidarytų 1–2 mm sluoksnis. Sustingdykite šaldytuve. Į formos apačią dėkite nuplikytus ir perpjautus žiedinio kopūsto žiedynus, po to dėkite korėjietiškas morkas, o ant jų – liežuvio riekeles. Pertepkite jas krienais, uždėkite dar sluoksnį liežuvio, pakartokite krienų ir liežuvio sluoksnius.

3. Ant viršaus sudėkite žirnelius ir supilkite želės tirpalą.

4. Sustingdykite.

5. Formą įdėkite į dubenį su karštu vandeniu, palaikykite 10–15 sek., uždenkite lėkšte, apverskite ir nuimkite formą. Jei forma nenusiima, dar kartą palaikykite ją karštame vandenyje.

6. Patiekite šaltieną su ilgavaisio agurko riekelėmis ir švelnaus majonezo bokšteliais. Puoškite baziliko lapeliais.

Žirnelių ir liežuvio gerbėjams – skaniausias Alfo sumanymas!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)