Troškiniai man yra patogus reikalas. Sudedi visus šaldytuvo ir spintelių likučius, pamakaluoji šaukštu, pagardini prieskoniais ir valio. Vakarienė garuoja ant stalo.

Tad ir šis – pavyko labai skanus. Gal ir pas jus po švenčių yra truputį šio, truputį ano...

Man žmogui, kuris labai mėgsta perlines kruopas, šis troškinys buvo labai skanus, o brandintas steikas šiam patiekalui suteikė nepakartojamą skonį. Jautiena šiame troškinyje – minkšta ir sultinga, kruopos kvapnios.

Tad jei norite sotaus ir skanaus troškinio, rekomenduoju šį.

4 asmenims, apie 2 val.

Jautienos troškinys su perlinėmis kruopomis

  • 440 g brandinto steiko
  • 200 g išmirkytų perlinių kruopų
  • 2 morkos
  • 1 paprika
  • 6 pievagrybiai
  • 1 svogūnas
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • daržovių sultinio
  • aliejaus kepimui


Jautieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais ir apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apkepintą mėsą dedame į troškinimui orkaitėje skirtą indą.

Morkas, papriką ir svogūną supjaustome nedideliais gabaliukais, bet nesmulkiais ir kepiname keptuvėje kelias minutes, sudedame smulkintus grybus, česnako skilteles ir dar pakepiname 2-3 min.

Sudedame daržoves į puodą ant mėsos. Sudedame nuplautas ir išmirkytas perlines kruopas, užpilame sultiniu (pilti reikia tiek, kad apsemtų kruopas ir dar būtų truputį daugiau), uždengiame dangčiu ir dedame į orkaitę troškintis 180 C. apie 60-90 min.

Iki troškinimo pabaigos likus 15 min. nuimame dangtį ir įmaišome pomidorų pastą, pagardiname druska bei pipirais. Išmaišome ir leidžiame toliau troškintis.

Stebėkite troškinį ir jei kruopos sugėrė visą sultinį, bet jos dar kietokos – įpilkite sultinio arba vandens dar.

Jautienos troškinys su perlinėmis kruopomis
Foto: Recepto autorė