Šakšuka

Jums reikės:

  • ½ didelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 didelės saldžiosios paprikos
  • 1 čili pipiro
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 2 šaukštelių malto kumino
  • 1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių
  • druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 4-6 didelių kiaušinių
  • Persillade prieskonių

Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, įdėti česnako skilteles ir susmulkintą svogūną. Pakepinus suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir dar kepinti apie 7 min. Tuomet supilti smulkintus pomidorus savo sultyse. Išilgai perpjauti čili pipirą ir įdėti į padažą.

Įberti saldžiosios paprikos miltelių, kumino, žiupsnį druskos, pabarstyti šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir troškinti atidengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 8-10 minučių, kartkartėmis pamaišant, kol dauguma skysčio išgaruos ir masė taps tiršta. Pomidorų masės paviršiuje padaryti šešias duobeles. Į jas atsargiai įleisti po kiaušinį. Paberti Persillade prieskoniais. Kepti orkaitėje 180 °C apie 7 min., kol kiaušinių baltymai išvirs, o tryniai sutirštės.

Valgyti su skrudinta ciabatta duona.