4 porcijos

Reikės:

  • 350 g pievagrybių
  • 200 g lydyto sūrelio
  • 1 didelio svogūno
  • 2 didelių skiltelių česnako
  • 3 stiklinių vandens
  • 0,5 stiklinės pieno
  • 3 valg. š. sviesto
  • 2 valg. š. miltų
  • 1 daržovių sultinio kubelio
  • druskos, juodųjų pipirų
  • susmulkintos šviežios petražolės (patiekimui)
  • kepintų saulėgrąžų sėklų (patiekimui)


Gaminimas:

1. Svogūną ir česnaką nulupame, susmulkiname.

2. Pievagrybius supjaustome griežinėliais. Pasiliekame mažą saujelę.

3. Keptuvėje įkaitiname sviestą ant vidutinės ugnies, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja, tada sudedame česnaką, pakepiname dar minutę. Sudedame pievagrybius, kepiname, kol šie suminkštėja, pagardiname druska, pipirais. Apibarstome miltais ir išmaišome.

4. Į puodą supilame vandenį, sudedame apkepintas daržoves, grybus, sultinio kubelį, išmaišome ir verdame ~20 minučių ant vidutinės ugnies. Po to supilame pieną, pakaitiname kelias minutes ir sudedame lydytą sūrelį. Gerai išmaišome. Pakaitiname dar kelias minutes. Pagardiname druska pagal skonį.

5. Truputį daugiau nei pusę sriubos sutriname trintuvu ir po to vėl sumaišome su likusia sriuba.

6. Atidėtus pievagrybių griežinėlius pakepiname ant aliejaus ar sviesto. Juos uždedame ant supilstytos į dubenėlius sriubos. Dar galite apibarstyti saulėgrąžų sėklomis ir šviežia petražole.

7. Skanumėlis!