Jums reikės:

  • 500 g mažų mėsingų nedidelių pomidoriukų
  • Druskos
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Šlakelio Saporoso balzaminio acto

Pomidorus supjaustyti išilgai per pusę, sudėti – perpjauta puse į viršų – ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šiek tiek pasūdyti ir pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę (rėžimas su vėjeliu). Pakepti 10 min.

Padažui labai smulkiai supjaustyti.

esnako skilteles, sumaišyti su raudonėliais, cukrumi. Įmaišyti aliejaus tiek, kad padažo konsistencija išeitų skystai–kreminė.

Šaukšteliu dėti po šiek tiek padažo ant karštų pomidorų puselių, apšlakstyti balzamiko actu ir kepti dar apie 20 min. 180 °C temperatūroje.

Dėti pomidoriukus vienas ant kito į stiklainiuką, ant viršaus sudėti (jei liko) česnakų mišinį ir viską užpilti alyvuogių aliejumi. Patariama palikti 20 min. atidarytą, kad įsitikinti, jog užtenka alyvuogių aliejaus.

Norint užkonservuoti, reikia pavirinti stiklainį bent 20 min. vandenyje.
Laikyti šaldytuve.

Galima naudoti kaip greitą užkandėlę, valgyti su pasta.