Pyragui reikės: 680 g sūrio kremo, 2 stiklinių kremo „Nutella“, 1 stiklinės cukraus pudros, 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, 1 stiklinės plaktos grietinėlės.

Pagrindui reikės: 2 ½ stiklinių (apie 26 vienetų) sutrupintų šokoladinių sausainių, 6 valgomųjų šaukštų tirpinto sviesto.

Glajui reikės: 1 stiklinės kremo „Nutella“ ir ½ stilinės plaktos grietinėlės. Papuošimui reikės: lazdyno riešutų.

Nekeptas „Nutellos“ sūrio pyragas

Paruošimas: į pasirinktą indą sutrupinkite sausainius, supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę sudėkite į apvalią kepimo skardą bei suspauskite ją prie kepimo skardos dugno. Prieš tai formos šonus plonai patepkite aliejumi tam, kad tortas nepriliptų. Formą su sutrupintų sausainių mase, dengiančia dugną, dėkite į šaldytuvą ir leiskite masei sustingti. Kitame inde iki vientisos masės sumaišykite sūrio kremą bei cukrų. Kitame atskirame dubenyje sumaišykite plaktą grietinėlę iki švelnios konsistencijos ir įdėkite vanilinio cukraus. Sūrio kremo masę supilkite į plaktos grietinėlės masę ir lėtai išmaišykite. Po to sudėkite šokoladinį kremą ir viską sumaišykite iki vientisos masės. Šia paruošta mase padenkite sausainių pagrindą ir viską laikykite šaldytuve bent 6 valandas. Glajų paruošite lengvai pakaitinę plaktą grietinėlę ant vidutinės ugnies. Šiltą grietinėlę sumaišykite su „Nutellos“ kremu, o kai glajus atvės, ištepkite juo sūrio pyragą. Papuoškite tortą smulkintais lazdyno riešutais.

Nekeptas „Nutellos“ sūrio pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)