„Gerai pagalvokite ir tikrai prisiminsite, kur esate padėję tokius molinius indelius. Kai kada mugėse matau, kad ir dabar jais prekiauja. Galima sakyti, kad šie indeliai – kasdieninės kulinarijos dalis“, – sako B. Nicholson.
Čanachai jai sukelia malonius prisiminimus: „Atsimenu jų nuostabų skonį iš vaikystės – mama visko į juos pridėdavo, pastatydavo į orkaitę ir ilgai kepdavo. Kaip skanu būdavo valgyti visa tai, kas juose išsitroškina... Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite.“
B. Nicholson rekomenduoja išbandyti du čanachų variantus – vienas labiau tradicinis, o kitas – įkvėptas Azijos skonių.
Čanachai su dešrelėmis
Reikės:
- 2 svogūnų
- 300–400 g plonų kiaulienos dešrelių
- 1 morkos
- 1 didelio obuolio
- 400 g raugintų kopūstų
- kmynų, šviežio čiobrelio
- žiupsnio maltos kalendros
- druskos, šviežiai maltų pipirų
- poros saujų džiovintų slyvų
- vandens
Aštrūs daržovingi čanachai
Reikės:
- 2 šaukštelių žaliosios kario pastos
- 4 česnako skiltelių
- 1 aitriosios paprikos
- 1 skardinės kokosų pieno
- po saują laiškinių svogūnų, petražolių ir krapų
- 200 g moliūgų
- 200 g cukinijų
- 200 g saliero gumbo
- 150 šparaginių pupelių
- 4–5 slyvų
- druskos, šviežiai maltų pipirų
- citrinos
Gaminimo būdas – laidos įraše.