„Gerai pagalvokite ir tikrai prisiminsite, kur esate padėję tokius molinius indelius. Kai kada mugėse matau, kad ir dabar jais prekiauja. Galima sakyti, kad šie indeliai – kasdieninės kulinarijos dalis“, – sako B. Nicholson.

Čanachai jai sukelia malonius prisiminimus: „Atsimenu jų nuostabų skonį iš vaikystės – mama visko į juos pridėdavo, pastatydavo į orkaitę ir ilgai kepdavo. Kaip skanu būdavo valgyti visa tai, kas juose išsitroškina... Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite.“

B. Nicholson rekomenduoja išbandyti du čanachų variantus – vienas labiau tradicinis, o kitas – įkvėptas Azijos skonių.

Beatos Nicholson čanachai

Čanachai su dešrelėmis

Reikės:

  • 2 svogūnų
  • 300–400 g plonų kiaulienos dešrelių
  • 1 morkos
  • 1 didelio obuolio
  • 400 g raugintų kopūstų
  • kmynų, šviežio čiobrelio
  • žiupsnio maltos kalendros
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • poros saujų džiovintų slyvų
  • vandens

Aštrūs daržovingi čanachai

Reikės:

  • 2 šaukštelių žaliosios kario pastos
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 skardinės kokosų pieno
  • po saują laiškinių svogūnų, petražolių ir krapų
  • 200 g moliūgų
  • 200 g cukinijų
  • 200 g saliero gumbo
  • 150 šparaginių pupelių
  • 4–5 slyvų
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • citrinos

Gaminimo būdas – laidos įraše.